Hvis du er typen der overvejer en tablet, har du ofte valgmuligheden mellem en tablet med kun Wi-Fi, eller en tablet der også inkluderer SIM-kort, så du kan komme på nettet via 3G/4G. Selvom sidstnævnte mulighed er at foretrække, så kommer det normalt til yderligere udgifter.
Det kræver muligvis at din tablet har et ekstra abonnement separat fra abonnementet til din mobiltelefon, samt at tablets af denne type typisk er 500-1000 kr. dyrere end den ækvivalente Wi-Fi udgave.
Heldigvis er der masser af mulighed for internet, selv hvis du kun har en tablet med Wi-Fi eller ønsker at bruge din bærbare computer. Udover at mange steder, i stigende grad, tilbyder gratis Wi-Fi (bl.a. shopping centre, biografer, restauranter, toget osv.), så kan du med et Wi-Fi hotspot hurtigt skabe internet næsten uanset hvor du er.
Wi-Fi hotspot via din smartphone
Har du allerede en smartphone med internetadgang, så er du med det samme godt kørende. De fleste telefoner kan nemt skabe et trådløst adgangspunkt og dele det med din Wi-Fi enhed.
Hvordan dit trådløse hotspot fungerer, afhænger af din telefonproducent – og, i visse tilfælde, også din udbyder. Typisk vil muligheden være tilgængelig i din telefons indstillinger (i visse tilfælde har den også sin egen applikation, bl.a. på nogle Android-modeller). Du vælger i dine indstillinger hvordan hotspottet skal fungere (adgangskode og navn på hotspot) og slår det derefter til og forbinder din Wi-Fi enhed.
Problemet med at bruge sin telefon er, at det at lave et Wi-Fi hotspot kan dræbe batteriet på relativ kort tid. Det er ekstremt nemt at glemme at slå det fra igen efter du er færdig med at surfe, og du kan derfor, nogle timer senere, opdage at din telefon er i det røde felt på trods af opladningen samme morgen. Dette problem kan løses med et større/ekstra/eksternt batteri, eller ved at huske at medbringe en oplader. Den bedste måde er dog at huske at slukke det når du er færdig med at bruge det.
Fordelen ved at benytte din telefon som hotspot er derimod ganske stor, da din telefon typisk allerede vil have et dataabonnement og at du alligevel altid har den med dig. Denne løsning kræver derfor ikke ekstraudstyr eller andet særligt fra din side af.
BlueTooth hotspot på din mobil
En anden, mere overset, mulighed er, at man også kan lave et hotspot via sin mobiltelefon gennem BlueTooth. I modsætning til et Wi-Fi hotspot, kræver BlueTooth næsten ingen strøm og man skal ikke huske at slå det fra efter brug. Til Android og iOS er der designet en app ved navn PdaNet, der tillader dig at forbinde til en telefon og få internet gennem BlueTooth.
Er du interesseret i at forsøge dig med dette, så kan du gratis prøve PdaNet+ til Android og vælge om det er en løsning for dig, før du køber en nøgle til den fulde version. Til iOS kræver applikationen desværre at din enhed er jailbreaket før det vil funke.
3G/4G USB-dongle
Også kendt som et USB-modem. En USB-dongle skaber ikke et hotspot, men tillader derimod din bærbare computer at komme på internettet hvor der er tilstrækkelig dækning. De kan muligvis også bruges af Windows 8-baserede tablets, men er oftest inkompatible med Android tablets og iPad (der er undtagelser dog, spørg evt. din udbyder).
En USB-dongle vil typisk være dyr hvis den købes som enkeltprodukt, men mange teleselskaber i Danmark tilbyder det som en billig tilføjelse til et nuværende telefon- eller mobilt internetabonnement for mellem 50 og 100 kr. om måneden. Det kan gøre det til en billig løsning, hvis dit mål er at have internet på farten.
Andre muligheder
En sidste mulighed er en dedikeret Wi-Fi hotspot boks. Disse er ikke særligt udbredt i Danmark, og du skal muligvis på jagt (evt. på udenlandske sider) for at opspore produktet. Boksen er mere at slæbe på, men til gengæld behøver du ikke dræne din telefons batteri. Det er absolut en løsning der er værd at kigge på hvis du ofte rejser med f.eks. computertaske.