De 5 fedeste Android smartphones fra MWC 2013

Top Android smartphones 2013

Mobile World Congress (MWC), afholdt i Barcelona, er nu overstået og vi kan med rette tage et kig på produkter der blev fremvist og annonceret på messen.

I en tidligere artikel gav vi AHOT.dk’s bud på toppen af poppen indenfor tablets, og det er kun naturligt ligeledes at tale lidt om de fedeste smartphones der blev præsenteret.

Årets MWC bød generelt på telefoner i særklasse – flere med nytænkende konstruktioner og features. Blandt dem kan vi nævne den dobbelt-skærmede NEC og HTC’s nye kamerateknologi, som træder en smule udenfor megapixel-ræset, der har været en tendens hos top-mobil-producenterne de sidste mange år.

Vi skal måske lige understrege at ikke alle disse modeller bliver tilgængelige på det danske (eller måske endda europæiske marked), men ikke desto mindre skal de nævnes pga. deres nytænkning og frækhed.

5) Huawei Ascend P2

Huawei Ascend P2
Huawei Ascend P2

Stilfuld mobil med fokus på det elegante ydre, på trods af kroppen fremstillet i plastik. P.t. kun fremstillet i hvid, men mon ikke den kommer i andre farver på senere tidspunkt.

Der er tale om en Android 4.1 enhed, som leveres med en 1,5 GHz quad-core processor og et 4,7” display (som Huawei kalder infinity edge).

4) NEC Medias W N-05E

NEC Medias W N-05E
NEC Medias W N-05E

Sexet navn, ikke? På trods af det lidt klodsede navnvalg, har NEC (Japansk IT-og elektronik-producent) formået at fremstille en smartphone med dobbeltskærm. Man folder simpelthen skærmen ud og man har nu to. For at være så strømbesparende som mulig, slukker den ene skærm automatisk når den ikke er i brug.

Smart tiltag, men jeg kan ikke lade være med at tænke på det mareridt app-udviklere vil have. Apps skal vel udvikles specifikt til denne type? I hvert fald hvis der skal gøres brug af den fulde plads på den samlede mængde display. Se bare det ramaskrig der lød efter iPhone 5 erstattede 4S’eren som den nyeste Apple-mobil.

Telefonen kører på Android 4.1, har dobbelt 4,3” displays, 1,5 GHz dual-core CPU, 1 GB RAM og et 2,100 mAh batteri, som måske ikke er nok til at holde de to skærme kørende i dagevis.

En sidste, men væsentlig bemærkning, lyder på, at den højst sandsynlig ikke bliver tilgængelig på det europæiske marked. Den er, i første omgang, tiltænkt det japanske.

3) Asus PadFone Infinity

NEC Medias W N-05E
NEC Medias W N-05E
Asus PadFone Infinity håndholdt
Asus PadFone Infinity håndholdt.

Anden version af Asus’ ”smartphone og tablet”-løsning. PadFone Infinity er sprunget med på 5” bølgen og kommer med en stærk 1,7 GHz Qualcomm processor (samme processorproducent som rygtes at skulle levere processorer til Galaxy S4, som – efter alt at dømme – lanceres i marts).

Designet i børstet stål og afrundede kanter, gør telefonen lækker at håndtere.

2) LG Optimus G Pro

LG Optimus G Pro
LG Optimus G Pro
LG Optimus G Pro stor skærm
LG Optimus G Pro’s store display.

 

Android telefon med gigantisk 5,5” 1080p display (phablet) med IPS panel. Leveres med 1,7 GHz quad-core processor og 32 GB indbygget hukommelse til alle dine film, billeder og videoer.

1) HTC One

HTC One - fås i sort og hvid
HTC One — fås i sort og hvid

Kåret til dette års vinder på MWC og vores bud på en smartphone i særklasse. HTC One udmærker sig, udover vanlig HTC stil, at fremvise ny kamerateknologi i form at større pixels i CMOS sensoren. Det skulle, efter sigende, give bedre kvalitet i billeder – specielt i omgivelse med svagt lys.

Displayet måler 4,7” med en full HD opløsning (1080p). Den leveres med en 1,7 GHz quad-core CPU og hele 2 GB RAM. Du får desuden 32 GB indbygget hukommelse.

Designmæssigt er den en lækkerbisken med et unibody metalchassis, som er lækkert at se på. Vi har, her på redaktionen, glædet os til en test af telefonen lige siden den blev annonceret.

Har du selv kommentarer eller noget du er enig/uenig i, hører vi meget gerne fra dig i en kommentar herunder 😉

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *