Mobilabonnement med FRI SMS/MMS

Gratis/Fri SMS - send så mange beskeder du vil

Du får dagligt tudet ørerne fulde af telereklamespots overalt du bevæger dig. Du ser og hører dem i trafikken, på banegården, på TV, reklamesøljer, busstoppesteder osv. De skriger alle til dig ”FRI SMS”, med hvad betyder det?

Fri SMS betyder gratis SMS, og indebærer muligheden for at sende alle de tekstbeskeder du overhovedet gider og kan

Teleselskaberne startede for år tilbage at tilbyde fri SMS som en differentieringsstrategi, da telepriserne (og omkostninger) var faldet til et niveau hvor det kunne lade sig gøre for mobilselskaberne, og stadig profitere. Det må siges ikke længere at falde ind under differentiering, da stort set samtlige mobilselskaber nu tilbyder, i hvert fald i ét eller flere af deres teleprodukter, fri SMS. Det er i øvrigt hvad konkurrence skaber; bedre vilkår for forbrugerne (dig).

Mobilvirksomheder ses nogle gange tilbyde ”fri data”, hvilket, næsten altid, betyder ubegrænset forbrug OP TIL en vis grænse (defineret som ”fair use”-grænse). Efter grænsen nås, bliver internethastigheden væsentlig begrænset. Det betyder teknisk set du stadig har internet på mobilen, men nu er det bare ”langsomt”.

Det samme gør sig imidlertid ikke gældende for budskabet ”fri SMS”. Har du et mobilabonnement med gratis SMS, så betyder det du kan sende så mange beskeder som du lyster, uden at blive begrænset på nogen måde. Der er faktisk ikke noget at ”begrænse” på, da tekstbeskeder ikke sendes over internettet.

Skal jeg vælge fri SMS?

Fri SMS: Skriv så mange beskeder du vil
Fri SMS: Skriv så mange beskeder du vil

Det kommer an på dit forbrug. Mange unge i dag, har et stort forbrug af tekstbeskeder, da det ofte er nemmere lige at sende en besked fremfor end at skulle foretage et telefonopkald. I nogle situationer er det også nemmere og mere bekvemt (f.eks. i skolen eller på arbejde, hvor der skal være arbejdsro).

Har du en mobil eller smartphone, er fri SMS bestemt værd at overveje. Specielt fordi priserne nu er nede i et niveau hvor det nærmest ikke kan betale sig ikke at tilvælge det. Husk fri SMS, hos de fleste selskaber, ikke dækker udenlandske SMS’er, og ikke dækker SMS’er sendt fra udlandet (f.eks. i forbindelse med ferie).

AHOTs anbefaling mht. fri SMS

Mobilpriserne og SMS-priserne taget i betragtning, vil det være fornuftigt at tilvælge fri SMS, hvis der er tale om et abonnement til en ung eller voksen. Til børn og meget unge teenagere, afhængigt af brug, kan det også være en god idé (især nu hvor SMS ligeledes kan benyttes til at overføre penge til venner og familie med MobilePay).

Uanset om du betaler for eget brug eller for dit barn, vil der være en vis frihed ved ikke at skulle tænke over forbruget og dermed ekstraregninger. Der findes, i øvrigt, mange taletidspakker hvor fri SMS er inkluderet i prisen. Deriblandt mange til 150 kr./måned eller under.

Tilføj kommentar
account_circle
email