5 smartphones til børn i 2014

Billige smartphones til børn i 2014

Undersøgelser viser at børn i stigende grad gør brug af smartphones og mobiler. Mange børn og unge helt ned under 10-års alderen har i dag deres egen mobil. De færreste børn har dog råd til en dyr mobil og det efterlader forældrene med regningen.

Vi har i denne artikel gjort det nemt for dig, som forælder, at vælge en smartphone til dit barn. Vi kigger nærmere på nogle af de bedste børnemobiler på markedet lige nu.

Du er stille og roligt gået hen og blevet godt træt af det evindelige plageri fra dit barn om at få en smartphone.

Du havde ellers hårdnakket besluttet dig for at din datter eller søn i hvert fald ikke skulle have en mobiltelefon. Med gode argumenter som ”… men alle de andre har også en” og ”kun de upopulære børn har ikke en mobil”, er det svært at holde den hårde linje.

Man har et standpunkt til man tager et nyt.

Dit barn skal have en smartphone, men hvilken? Spørger du dit barn skal det garanteret være den nyeste iPhone 5S eller den hurtige Samsung Galaxy S5, men eftersom du, som forælder, sidder tilbage med regningen, kan det være en uoverskuelig mundfuld at skulle af med op mod 5.000-6.000 kr., bare for at du kan komme i kontakt med dit barn.

Der må være andre (og billigere) løsninger – og det er der!

Mobilproducenter, som Doro, har specialiseret sig i at lave mobiltelefoner til ældre, seniorer og svagtseende, i form af enheder med større knapper og enklere brugerflader. Telefoner der, i øvrigt, heller ikke koster en bondegård.

Der findes dog imidlertid ikke deciderede ”børne-smartphones”. Det skyldes nok at børn er utrolig lærenemme og ofte hurtigere, end forældrene selv, finder ud af hvordan selv de mest avancerede mobiler virker.

Det altoverskyggende problem er nok snarere prisen. Du som forælder er sandsynligvis interesseret i at forære dit barn en tidssvarende mobil der virker til det den skal og som ikke koster alverden.

Hvis du er i tvivl om hvornår det er almindeligt for børn at begynde at bruge smartphones, har tyske BITKOM for nyligt foretaget en undersøgelse, der viser at tyske børn i 10-års alderen i gennemsnit bruger 22 minutter foran mobilen om dagen. Ved 12-års alderen har mange børn deres egen smartphone.

Du har valgmuligheden at købe smartphones med eller uden mobilabonnement. Som tommelfingerregel er det næsten altid en god idé at købe mobil med tilhørende abonnement, da selve telefonen bliver billigere. Hvis du hellere vil købe mobilen ulåst og selv vælge mobilselskab og abonnement, vil jeg anbefale dig at læse vores guide over mobilabonnementer til børn og undgå de dyre mobilregninger.

For at gøre det nemt at vælge mobil til dit barn for dig, som forælder, har vi sammensat en oversigt over nogle af de bedste smartphones til børn i 2014.

Hvad er der taget udgangspunkt i?

Spørger du dit barn om hvilken smartphone han eller hun ønsker sig, vil svaret nok være nogle af de allerdyreste iPhones, Samsung eller HTC mobiler.

Denne liste er sammensat ved at kigge på billigere modeller, som stadig sagtens kan begå sig og virker til både Facebook, Youtube, internet, Instagram og hvad de små ellers måtte bruge af sociale medier.

Følgende har jeg lagt vægt på i forbindelse med oversigten:

  • Den samlede mindstepris skal maksimalt være omkring 1500-2000 kr.
  • Smartphonen skal kunne fås i Danmark (EE Kestrel kan desværre ikke fås i landet, ellers havde den været på listen)
  • Både Windows Phone og Android er repræsenteret, hvor det dog viser sig at Windows Phone har flest gode budget-telefoner på det danske marked
  • Ikke nødvendigt med det nyeste af nyeste – pris og funktionalitet overskygger lanceringsdatoen

Lad os kigge på listen…

5) Nokia 301

Nokia 301
Simpel (og billig) knapmobil

Listen ville ikke være komplet uden en mobil af den gammeldags type – knaptelefonen, med det mere tekniske navn – feature phone.

Nokia 301 vinder ingen popularitetskonkurrencer, men den er robust, billig, utrolig nem at betjene og så holder batteriet i rigtig lang tid.

Der er tale om endnu en meget billig mobil, hvilket klart er Nokia 301’s styrke. Mobilen målgruppe er primært befolkninger i ulande på grund af den meget lave pris og begrænsede hardware, men det betyder naturligvis ikke den ikke kan bruges som blot en ”billig mobil” her i landet. Anbefales kun hvis opkald og simple SMS’er er kravet.

4) Samsung Galaxy Pocket Plus

Samsung Galaxy Pocket Plus
Meget billig og simpel smartphone

En af de billigste mobiler på listen. Samsung Galaxy Pocket Plus er i sandhed en budgetmobil.

Den lille mobil er udstyret med Android, har en lille skærm, moderate specifikationer, men til gengæld lang batterilevetid. Den er ideel for publikummet der ikke går så meget op i andet end basal kunnen som MMS, SMS, opkald og let browsing hist og her.

Det er en selvfølge du giver afkast på højintens grafik og spil, lynhurtig navigering og hvad der ellers hører sig til hos toppen af poppen, men til gengæld får du en smartphone til utrolig billige penge. Det burde næsten ikke kunne lade sig gøre til prisen!

Anbefales kun til dit barn hvis han eller hun kun skal bruge telefonen til at ringe. Regn ikke med den bliver et hit mellem kammeraterne i skolen.

3) Nokia Lumia 630

Nokia Lumia 630
God og billig Windows Phone smartphone

Lumia 630 fra Nokia er en glimrende smartphone i budget-klassen. Den kører på Windows Phone 8.1 styresystemet og fås i sjove og klare farver.

Lumia 630 er Lumia 635’erens lillebror, men det mærkes stort set kun på netværket, hvor 635 har mulighed for 4G net, og 630 må nøjes med 3G net. Det betyder blot at al internetaktivitet ikke er det hurtigste af det hurtigste på 630’eren, men det er stadig rigeligt til at browse Facebook, Youtube, Google Maps navigering og hvad dit barn ellers måtte have brug for.

Pengene du sparer ved at fravælge 4G gør Lumia 630 til det bedste bud af de to.

Den har desuden en 4,5 tommer skærm, 512MB RAM, 1,2 GHz quad-core processor (til lynhurtig navigering på mobilen), stort 1830mAh batteri og 5 megapixel kamera.

Hos Windows Phone’s appstore kan du hente hundredtusindevis af apps direkte ned på telefonen. Alt i alt et godt bud på en billig mobil.

2) Motorola Moto G

Motorola Moto G
Urimeligt meget mobil for pengene

Af en eller anden årsag forhandles Motorola ikke rigtigt hos de etablerede mobilselskaber i Danmark, og det er egentlig en skam.

Motorola har med deres Moto G (og egentlig også Moto E) formået at fremstille et budget-produkt på mobilfronten der, på mange måder er langt foran konkurrenterne. Du får, med andre ord, en masse mobil for pengene ved at vælg Moto G. Problemet er bare at den ikke fås hos teleselskaberne, hvilket betyder du skal købe den som ethvert andet produkt og derefter selv finde abonnement. Det er naturligvis heller ikke umuligt og er, hvis du spørger mig, den bedste løsning (og mobil) på denne liste. Læs her hvis du vil købe separat abonnement til Moto G.

Styresystemet er Android, du får et stort 4,5” 720×1280 HD display, 1,2 GHz quad-core processor, 1 GB Ram og 5 megapixel kamera. Det eneste der mangler for at gøre den til den ultimative smartphone i den billige ende er NFC.

1) Nokia Lumia 520

Nokia Lumia 520
Det bedste bud på en billig smartphone til dit barn i 2014

Lumia 520 fra Nokia finder vi på førstepladsen fordi den er en ”allround” god og billig smartphone. Der er ikke rigtig noget den gør dårligt, men til gengæld er der heller ikke tale om en højdespringer.

Den favorable pris og hvad der tilbydes, taget i betragtning, er Nokia Lumia 520 et glimrende bud på en god og billig smartphone til dit barn i 2014.

Den fås i forskellige pangfarver, udmærket display og skærm, næsten aldrig ”lag” (hakkeri) og det hele kører meget flydende. Den er god til opkald (god lyd) og med Windows Phone styresystemet er det let og enkelt at SMS’e og MMS’e. Som det også forholder sig med Motorolaen ovenfor, må du dog desværre undvære NFC.

Alt i alt en glimrende smartphone.

Jeg vil gerne høre fra dig!

Har du prøvet (eller ejer) en af mobilerne på listen, må du meget gerne give dit besyv med i en kommentar nedenfor.

Har du kommentarer eller andre forslag til listen, hører jeg ligeledes gerne fra dig!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *