112 app: Direkte kontakt til alarmcentralen inkl. GPS koordinater

112 app

112 app er din hurtige genvej til alarmcentralen.

App’en er helt enkel at komme i gang med. Først hentes den gratis fra enten iTunes, Google Play eller Windows Phone Store. Første gang du åbner 112 app skal angive dit mobilnummer, for at sikre den er korrekt installeret. Herefter skal du lukke app’en og kun åbne den ved opkald til 112.

Vejledning til 112 app

Gem app’en sikkert

Det er kun nødvendigt at åbne app’en en enkelt gang ved opsætning. Herefter skal den kun fungere som hjælp i nødstilfælde.

Trykker du på knappen 1-1-2 foretages et opkald direkte til alarmcentralen. Vær derfor forsigtig med at have din telefon i nærheden af et barn der kan misbruge funktionen.

GPS-lokalisering

Hver gang 112 app åbnes vil din præcise placering blive lokaliseret. Det kan spare tid og måske ligefrem menneskeliv. Når du ringer til alarmcentralen vil de ud fra app’en kunne se hvor du befinder dig. Det er derfor meget vigtigt at din telefons GPS er sat til ved opkald til 112. Det kræver samtidig dataforbindelse at kunne sende GPS-koordinater af sted. App’en fungerer kun i Danmark.

Ring 112

GPS-koordinater sendes ikke af sted, hvis din telefon har under 25 % strøm tilbage. Det skyldes at GPS sluger en stor mængde strøm, men at du alligevel skal have mulighed for at fat på alarmcentralen, uden din telefon løber tør for strøm.

Samlet vurdering af 112 app

Intet negativt kan nævnes omkring alarmcentralens 112 app. Det er en af de mest anvendelig app’s set længe. Den er gennemtænkt ned til mindste detalje, selv batteriniveauet har været med i overvejelserne. 112 app får 5 store stjerner.

Vil man vide mere kan man gå ind på app’ens hjemmeside: www.112app.dk, hvor man kan hjælpe med at sprede budskabet, se videoer og læse en udførlig vejledning.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *