WiMP app: Lyt til millioner af musiknumre på din smartphone, tablet eller PC/Mac

WiMP app

WiMP er en musikstreamingtjeneste i stor konkurrence med førende Spotify.

Tjenesten kom til Danmark allerede før Spotify landede. Mangel på reklame i Spotify-størrelsesordenen har gjort WiMP mere usynlig. Det gør dog ikke tjenesten (og i dette tilfælde – appen) mindre brugbar og fantastisk. Danmark har efterhånden endelig fået øjnene op for tjenesten, der fortjener en plads i toppen.

WiMP har mange fordele, som ikke ses hos konkurrenterne. Appens største fordel er den danske brugergrænseflade (interface). Nu findes der ikke flere undskyldninger for ikke at dykke ned i musikkens univers.

WiMPs enkle brugerflade
WiMPs enkle brugerflade

Prøv WiMP gratis

WiMP kan hentes gratis til din smartphone (iPhone, Android og Windows Phone), tablet og PC/Mac. For at bruge appen kræves det at være oprettet som bruger, som kan gøres ret simpelt og hurtigt på WiMP.dk. Her vælger du hvilket abonnement du ønsker. På din computer kan WiMP bruges gratis.

Vil du høre musikken på din smartphone eller tablet kræver det et Premium abonnement. WiMP Premium koster 99 kr. pr. måned. Netop nu kan nye brugere få en smagsprøve på 7 dage, helt gratis. Slå til nu — der er ikke udmeldt hvor lang tid tilbuddet varer.

Nogle tele- og mobilselskaber er begyndt at tilbyde streamingtjenester som WiMP, Spotify og andre med i mobilabonnementet. Klik og se mere.

Importér spillelister

Spotify sidder som en af de største streamingtjenester for musik på markedet – inklusiv Danmark. Mange har været brugere længe. Det kan betyde at mange spillelister har hobet sig op. WiMP gør det muligt at importere spillelister fra Spotify, som gøres på din computer. Dog kan ikke alle sange importeres. Det kan skyldes at numrene ikke findes i WiMPs musikbibliotek, eller fordi det er en lokal fil – dvs. en fil du selv har overført. Det kan ligeledes skyldes at metadata ikke stemmer overens de to tjenester imellem. Metadata er data der ”omhandler” et eller andet, f.eks. et navn på en sang, kunstnernavn, årstal, genre osv., som leveres af pladeselskaberne. Det betyder ikke at nummeret ikke eksisterer, du vil muligvis kunne finde det ved manuel søgning.

Savner du musik i biblioteket kan du tage kontakt til den behjælpelige redaktion. Ved flere lejligheder har det vist sig, at WiMP tilbyder musik, som ikke er tilgængelig i Spotify.

WiMP giver inspiration

Som ny bruger af musikstreaming, tilbydes gode muligheder for at få skabt spillelister.

WiMP tilbyder spændende spillelister udvalgt af den danske musikredaktion. Her kan du se hvad der anbefales af albums, sange, spillelister og af kritikerne på bl.a. Gaffa. Se også toplister i form af top 40 albums og Top 20 sange. Kort sagt findes der utallige muligheder for at blive inspireret i det, til tider, uoverskuelige udvalg af musik. WiMP tilbyder millioner af musiknumre. Der er musik indenfor alle genre, lige fra Jazz, hip hop, rock og klassisk musik.

"Anbefalet" fane på WiMP appen
“Anbefalet” fane på WiMP appen

Del personlige spillelister

WiMP kan bruges som socialt medie. Login skal da ske via Facebook, så kan du se hvilke venner der bruger tjenesten. Fordelen er at det ikke er nødvendigt. Du kan vælge at oprette dig via dit mobilnummer, udenom Facebook. Du vil høre musik, uden andre kan følge med.

Log ind med Facebook hvis du vil dele spillelister
Log ind med Facebook hvis du vil dele spillelister

Logger du ind via Facebook kan du dele musik med dine venner, der bruger WiMP. Du vælger selv hvilke spillelister du vil dele. Samtidig kan du se dine venners offentliggjorte lister.

Identificer musik

Hører du en sang i radioen eller i storcenteret, som du bare må have på din favoritspilleliste, men husker ikke titlen, så kan WiMP hjælpe (i samme stil som appen Shazam).

Funktionen ”Identificer sang” kan i løbet af få øjeblikke fortælle hvilken sang der er tale om. Ved at holde din mobil op mod lyden, vil den i løbet af få øjeblikke genkende sangen. Det kan også prøves ved at nynne, hvilket kræver man kender sangen godt og har lidt musikalske evner.

Identificér sange og musiknumre med WiMP
Identificer sange og musiknumre med WiMP

Smarte funktioner

En anden smart funktion er køfunktionen. Lyt til musikken i lige den rækkefølge du er i humør til.

Lav offlinelister og musikken kan høres uden forbindelse til et netværk. Gør det muligt at høre musik din musik i udlandet, og undgå en kæmpe regning for dataforbrug.

Lav dine egne personlige favoritlister. Tilføj dine favoritartister, spillelister, sange eller albums. Din hurtige genvej til al din fortrukne musik. Helt enkelt ved at klikke på stjernen der ses ved sangen eller artisten.

Læs en kort gennemførlig biografi af de enkelte artister. Find de enkelte artisters EP’er, singler og albums. Se mest populære sange og spillelister hvor kunstneren figurerer. Som inspiration kan du se lignende artister. Gå på opdagelse i musikuniversets mange bands og kunstnere og lyt til musik undervejs. Det har aldrig været lettere at få åbnet sin musikalske horisont.

Læs biografi af kunstere på WiMP
Læs biografi af kunstnere på WiMP

 

Samlet vurdering: Sejr over Spotify

Kigger man på appens design, vinder WiMP stort over konkurrenten Spotify. Appens logo er hvid og lilla. Den hvide dominerende baggrund udstråler enkelthed og renhed, hvor det lilla strejf viser den legesyge og underholdende side. Et logo der matcher appens brugergrænseflade.

Det er let at navigere rundt og ingen guide er nødvendig.  Har man alligevel brug for hjælp, kan svar findes på WiMPs overskuelige hjemmeside.

WiMP vinder stort i både udseende og brugergrænseflade. Appen er brugervenlig, intuitiv og indbydende. Den har flere muligheder for inspiration, udvalgt af rigtige musikentusiaster (så du ofte ved du får kvalitet). Som trofast bruger af Spotify her på Ahot-redaktionen, giver WiMP kamp til stregen. På flere punkter bliver den grønne konkurrent slået ud af den fine og elegante lilla app, som får flotte 5 ud af 5 stjerner. Ønsker du en mere detaljeret gennemgang og sammenligning af selve musiktjenesterne, klik her.

Hvad siger du til WiMP appen og konklusionen over Spotify? Fortæl hvad du synes i en kommentar.

Tilføj kommentar
account_circle
email