Mobil til børn: Hvad skal den kunne?

De fleste børn er vant til at spille spil på en tablet før de får deres egen mobil og vil derfor være vant til den større skærm en tablet/iPad tilbyder.

Men en telefon med en større skærm har meget nemmere ved at blive tabt og gå itu, end en mere kompakt model, der passer i bukselommen.

Den type af billige- til mellemdyre mobiltelefoner til børn du bør fokusere på, kan have følgende features:

  • Skærm på eller under 5 tommer (større skærm betyder mere glas der kan splintres)
  • Vandafvisende (se efter IP67- og IP68-certificeret, som betyder støv- og vandafvisende)
  • Robust (det behøver ikke være af håndværker-varianten, men en mere robust mobil skader ikke)
  • Selfie-kamera på forsiden af telefonen (børn elsker at tage billeder af sig selv og venner, bruge Snapchat m.m., så en mobil uden det er et kæmpe no-go)

Du behøver ikke spekulere alt for meget over kernespecifikationer som RAM, CPU, grafikchip, da de fleste mobiler nu om dage er i stand til at kapere alt hvad barnet behøver: spil, YouTube, Facebook, kamera osv. (kræver bare et tilstrækkeligt mobilabonnement til de unge, med masser af data)

Én ting der værd at være på udkig overfor, er hukommelse (plads til billeder, video, spil osv.)

Vi anbefaler ikke under 16 GB intern hukommelse, da det hurtigt bliver fyldt op. Det er også god idé at kigge efter en telefon som understøtter microSD kort til ekstra plads, skulle det blive nødvendigt.

Husk også flittigt at gøre brug af skyen, til billeder og video. For eksempel iCloud (til iPhone) eller Dropbox, Google Drive, Google Photos eller cloud-tjenesten producenten tilbyder, uanset om det er iPhone eller Android.

Om ikke andet, så vil dit barn have en backup af hendes data hvis mobilen skulle blive væk.

Slutteligt, så HUSK et cover/case til telefonen og evt. beskyttelsesglas til displayet. Det vil tage noget af stødet, hvis den bliver tabt på gulvet.

Kan jeg fortryde eller skifte mobilabonnement?

Langt de fleste teleselskaber har i dag kun binding på en måned.

Man kan sige man ”binder” sig til 30 dage, men derefter er der frit slag og du kan frit skifte dit barn til et andet selskab. De fleste mobilselskaber lader dig skifte til andet abonnement internt, enten gratis eller for et lille gebyr på omkring 20 kr.

Med hensyn til fortrydelsesret, har du som udgangspunkt ikke ret til at fortryde købet. Men du HAR ret til at fortryde købet hvis du køber abonnementet over nettet – for eksempel via her på ahot.dk

Ifølge forbrugeraftaleloven har du en fortrydelsesfrist på 14 dage, hvis aftalen er indgået ved fjernsalg eller udenfor en fysisk lokation. Ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, løber fristen for at fortryde fra når du indgår aftalen og to uger frem.

Teleankenævnet har tidligere taget stilling og fandt at forbrugeren ganske rigtigt har 14 dage til at fortryde når abonnementet er købt over nettet, men at man stadig skal betale for eventuelt forbrug, inden man fortryder.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *