Er Android eller iPhone bedst til børn?

Hvorvidt du vælger en Android eller iPhone vil primært være op til dit eller jeres budget, hvad dit barn er vant til og hvor meget de plager.

iPhone

De fleste iPhones vil ligge langt over hvad man normalt vil ofre på en børnemobil, men de er muligt at finde ældre modeller – enten på restudsalg eller brugt. Det vil typisk være iPhone 5s eller måske iPhone 6.

Nyere end dem og du vil nok skulle punge ud med i omegnen af 3000-4000 kr. minimum og så er mobilabonnementet til dit barn ikke engang betalt.

Det er set før at nogle forældre vælge billige brugte iPhone 5 og måske endda 4s.

Problemet med så gamle modeller er, at softwaren ikke længere bliver vedligeholdt og opdateret. Det resulterer i eventuelle sikkerhedsbrister og generelt bare, at mange apps ikke vil virke, da de fleste appudviklere kun supporterer nyere version af styresystemet.

Android

Android, derimod, er open-source og betyder i sin enkelhed at det er muligt for alle telefonproducenter at gøre brug af systemet til lige præcis deres mobil.

Det betyder at en bred vifte af producenter bruger Android – både de helt dyre, men også de helt billige.

Langt de fleste smartphones kører i dag på Android. Med tiden er systemet blevet utrolig stabilt og I har, som forældre, den samme mulighed for forældrekontrol, som på iPhones.

At vælge mellem iPhone og Android er lidt som at vælge mellem PC og Mac-computer; De fungerer dybest set ens, men virker bare forskellige. Med mindre du er super-bruger, kan de stort set det samme.

Ydermere, og på trods af hvad du har hørt i medier og på nettet, er risikoen for at få virus – på nogen af platformene – usandsynligt.

Konklusion

Baseret på det faktum at begge styresystemsplatforme basalt set kan det samme, er lige sikre at bruge, har nærmest identiske forældrekontrol, afhænger valg af det ene fremfor det andet af hvad jeres personlige præferencer er. Uanset valg, så husk at udstikke et par simple regler om brug.

Mange børn foretrækker den dyreste iPhone, hvis de selv skulle vælge – men det har nok mest af alt noget at gøre med Apples markedsføring som det ”hippe” valg. Funktionsmæssigt vil der ikke være forskel på om du vælger det ene eller andet.

Det eneste du skal kigge godt efter, er en forholdsvis opdateret version. De ”forholdsvis” står i kursiv, betyder det at det ikke er nødvendigt med det nyeste af det nyeste. Det er at foretrække, men de fleste producenter, som Huawei, Samsung, LG, Nokia osv., er normalt ikke ude på første dag med en opdatering. Medmindre der er tale om en kritisk sikkerhedsopdatering, kan du roligt vente en måned eller to.

Ovenstående taget i betragtning, ville vi personligt vælge Android til vores børn.

Det giver dig mindst samme muligheder for kontrol, styring og sikkerhed og du slipper billigere, da sortimentet er markant større. Der findes rigtig mange billige Android smartphones der passer perfekt til børn og teenagere – også fra Samsung.

-Så det handler ”bare” om at få overbevist din søn eller datter om at en iPhone til 10.000 kr. altså ikke er strengt nødvendigt. Held og lykke 🙂

Tilføj kommentar
account_circle
email