Trafik Alarm app – undgå bøder, lange bilkøer og trafikulykker

Trafik Alarm app

Trafikalarm er en app, som bruger din lokalisering til at advare om relevante hændelser i trafikken, som har betydning for dig og dine medtrafikanter. Det kan være alt fra et trafikuheld til et væltet træ til fartkontrol og dertilhørende fartbøder. Trafik Alarm er en god ide, men du skal gøre dig flere overvejelser, inden du vælger at abonnere på appen.

Gratis prøveperiode

Du kan prøve Trafik Alarm og alle dens funktioner i 48 timer. Det er gratis til både iPhone og Android. Selve appen er kan downloades uden omkostninger, men det kræver abonnement, hvis du fortsat vil have trafikadvarsler efter prøveperiodens udløb.

Abonnementspriserne lyder:

2015-03-19 14.46.52

Begge introduktionstilbud skal indløses indenfor 72 timer fra at du har oprettet din gratis prøveperiode. I øjeblikket indeholder et abonnement desuden en mobilpakke, hvor du får både et USB-stik, en oplader til din smartphone og en mobilholder oveni pakken.

Ole Thestrup advarer

Uanset om det er prøveperioden eller et abonnement du benytter dig af, vil du kunne se et oversigtskort over alle trafikhændelser i Danmark, det kan være i form af:

  • Områder hvor politiet udøver fartkontrol
  • Vejarbejde
  • Trafikkø
  • Øvrige advarsler

Du kan zoome ind på dit lokalområde, hvis du vil se hvad der sker omkring dig, inden du bevæger dig ud i trafikken. Du kan selvfølgelig også kigge nærmere på, hvad der sker i øvrige dele af landet, så kan du kan advarer dine venner om trafikhændelser, selvom de ikke selv abonnerer på appen.

2015-03-24 13.02.37

Dit personlige speedometer

Du vælger selv hvad du vil advares omkring. Er du kun interesseret i bilkø, så fravælger du blot advarsler om vejarbejde og fartkontrol. Nederst i højre hjørne ses ”Advar mig”-knappen. Når den er aktiveret, vil du få advarsler, så snart der sker noget relevant i dit nærområde, dette uanset om appen er tændt eller ej. Advarselsfunktionen kan helt fravælges, hvis du for en stund er træt af advarsler fra Ole Thestrup – eller en af de øvrige indbyggede advarselsstemmer. Du kan i stedet nøjes med at gøre brug af det indbyggede speedometer, hvor du informeres, når du overstiger din egen opsatte hastighedsgrænse.

2015-03-19 14.44.12

Brugerindhold

Appens data stammer fra vejdirektoratet og øvrige brugere. Du kan altså indrapportere en hændelse, hvis du finder den nyttig for andre trafikanter. Dog kun seriøse advarsler er velkomne, hvilket betyder, at et dødt pindsvin på vejen ikke gælder. Hvis du vil vide mere om advarslerne, kan du naturligvis klikke ind på dem, hvor du kan se hvornår de er indrapporteret, hvor de er i forhold til din placering, mulige frakørsler og meget mere.

Fin ide, meeen…

Overordnet set er Trafik Alarm en udmærket app, men der er et stykke vej endnu. Det er nemlig en strømsluger! Hvis du vil advares kræver det, at Trafik Alarm er aktiv og lokaliseringstjenester er slået til. På en lang køretur kan det medføre en del opladninger, hvis du ikke har mulighed for at have den siddende i stikket konstant. Trafik Alarm bliver dog automatisk slået fra, hvis man ikke er aktiv – men kan man så være sikker på, at man får advarslerne?

Desuden virker ideen om, at bilister bliver advaret om fartkontrol ikke betryggende – hvis bilister skal advares om kontrol, må det jo betyde, at de ikke holder sig indenfor de opsatte fartgrænser i de øvrige zoner, eller hvad?

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *