Mobilabonnement med musik

Vælg et abonnement med musik og spar penge på streamingtjeneste

Er du træt af at være nødsaget til at rippe dine gamle LP’er eller CD’er og lægge .mp3, .wav eller .flac filerne fra computeren over på din mobil?

Hvis en klokke ringer, er du langt fra den eneste og du skal måske overveje et mobilabonnement med fri streaming af musik direkte fra de streamingtjenester der specialiserer sig i at levere billig musik til danskerne. Fælles for dem alle er, at de alle tilbyder millioner af musiknumre.

Billigere musikstreaming end hvis du selv bestiller

Nogle mobilselskaber tilbyder abonnementer med inkluderet musikstreaming. Det vil sige, køber du et abonnement får du fri musik oven i hatten.

Bestiller du et almindeligt abonnement med det gængse (taletid, sms, mms og mobildata) og derefter et streamingsabonnement (Plus, Premium eller hvad de hedder hos de forskellige udbydere) så bliver hele herligheden dyrere, end hvis du bestiller mobilabonnement med tilhørende musikstreaming.

Teleselskaberne har aftaler med musikudbyderne

Er der fx tale om enten Spotify eller WiMP, har flere teleoperatører aftaler i stand, som skærer toppen af regningen for begge produkter.

Derfor kan det, i den grad, betale sig at bestille et abonnement med tilhørende musikstreamingsabonnement, frem for at købe begge produkter separat.

Men når jeg streamer musik, bruger jeg min mobildata…

Sådan forholder det sig kun med nogle teleselskaber. Hos fx Telmore (som tilbyder TELMORE Musik), der tæller streaming ikke med i dit dataforbrug, selvom du ikke er tilkoblet WiFi (trådløst internet) via mobilen, men derimod bruger enten 3G eller 4G nettet. Det samme gør sig gældende for YouSee og deres ”YouSee Musik” og flere andre.

Med andre ord kan du høre al den musik du vil uden at skulle tænke på hvor meget data du bruger. Det er smart, da du nu slipper for at overføre musik til telefonen, som du kan tage ”med på farten”. Så længe der et forbindelse til mobilnettet, har du millioner af numre at lytte til.

Det er dog kun udvalgte televirksomheder som tilbyder streaming uden at det går ud over din dataregning, så det er en god ting at tjekke op på inden du bestiller abonnement.

Musikstreaming fra nettet er IKKE dårlig kvalitet

Det er en skrøne af streaming skulle være ringe kvalitet. Det gælder i hvert fald ikke de større tjenester, men nogle af de mindre og ligeledes mindre kendt, er ikke altid i topkvalitet. Men bestemt til at høre på – specielt hvis du blot hører musik med dine hovedtelefoner.

Specielt tjenesterne WiMP og Spotify konkurrerer om hvem der kan udbyde den bedste kvalitet og der streames nu i 320 kbps, hvilket er ligeså suverænt sprøde toner, som du kender det fra dine CD’er.

Hvilke danske mobilselskaber tilbyder mobilabonnementer med musik?

Listen af mobilselskaber der hopper med på musikvognen vokser stødt hvert år. Vi tager et hurtigt kig på både hvilke teleselskaber der er tale om, hvad de kalder deres musiktjeneste, hvad de tilbyder af features hvis du vælger et abonnement med musik og hvilke abonnementer der er tale om. Abonnementer med musik kan anbefales til alle der elsker at høre musik, unge som gamle. Det skal også siges, at hvis du ønsker mobilabonnement til familien, findes der flere der tilbyder forskellige streamingtjenester inkluderet (som f.eks. netop Spotify eller WiMP).

Listen udbygges løbende og kender du til nogle der skal med, må du gerne lægge en kommentar nedenunder.

Telmore

Telmore Musik

Med Telmores streamingservice får du adgang til millioner af numre, som kan høres på både din mobil og tablet. Du kan endda gemme numrene, hvis du lyster.

Telmore har en app du kan hente gratis til enten Android eller iOS (iPhone).

Med Telmore skal du ikke være bekymret for hvor meget data du bruger, når du streamer. Al musik du hører gennem deres tjeneste bliver nemlig ikke beregnet sammen med dit dataforbrug og du betaler derfor ikke for at streame musik.

Det eneste du skal være opmærksom på, er hvilket abonnement du vælger. Det er ikke alle Telmores abonnementer der følger fri musik med til.

YouSee

YouSee’s YouMusic

YouSee's musikstreamingtjenester - YouMusic
YouSee’s musikstreamingtjenester – YouMusic

YouSee er også med på musikvognen og tilbyder YouMusic (deres musiktjeneste) til de fleste af deres kunder. Det er ikke alle abonnementer hvor YouMusic inkluderes, men det er til gengæld på tværs af produktlinjen, så det gælder både for nogle mobilabonnementer og nogle bredbåndsabonnementer.

Teknisk fungerer det lige som Spotify og WiMP mht. spillelister, muligheder for social deling m.m. De har også en app du kan hente, til enten Android eller iOS.

TDC

TDC Play Musik

TDC Play - TDC's streamingtjeneste
TDC Play – TDC’s streamingtjeneste

TDC tilbyder deres streamingtjeneste de kalder TDC Play på mange af deres abonnementer, hvad enten det er til mobiltelefonen eller bredbånd til hjemmet.

Tjenesten er TDC’s svar på Spotify og lignende og der tilbydes, som med de andre, millioner af musiknumre.

Hvorvidt du bruger af din mobildata når du hører musik med TDC Play på mobilen må stå hen i det uvisse. Jeg kan i hvert fald ikke finde nogen steder på deres hjemmeside hvor det står nærmere forklaret.

Telia

Spotify

Få Spotify med i abonnementet
Få Spotify med i abonnementet

Telia har en aftale med Spotify og kan derfor tilbyde dig mobilabonnementer med den yderst velkendte (og klart største) musikstreamingtjeneste på planeten.

Spotify har, lige som WiMP, et kæmpe dansk, og ikke mindst, et internationalt udbud. Du streamer lyd i knivskarp kvalitet på hele 320 kbps, hvilket er yderst acceptabelt.

Det er Spotify Premium du får med i udvalgte abonnementer, som giver dig ubegrænset streaming på mobilen og computeren UDEN reklamer. Igen, er det ikke alle abonnementer hvor Spotify er inkluderet, så vær opmærksom på hvad du vælger.

Spotify har naturligvis også en app til både Android, iOS og Windows Phone.

Jeg kan ikke finde noget om streaming iberegnes din mobildataregning. Hvis det ikke står noteret nogen steder, skal det nok tolkes som om at streaming indgår som mobildataforbrug.

Telenor

WiMP

Få WiMP med i Telenor-abonnement
Få WiMP med i Telenor-abonnement

Telenor benytter WiMP som deres musiktjeneste, hvilket kan sammenlignes lidt med Spotify i kvalitet og udbud. Efter sigende skulle de have lidt mere dansk indhold, men hvorvidt det passer, skal jeg ikke kunne sige.

Telenor kører med udvalgte abonnementer hvori WiMP er inkluderet. Det er derfor ikke alle abonnementer der har WiMP.

WiMP tilbyder ligeledes en app til Android, iOS og Windows Phone.

Det fremgår på Telenors side, at streaming af WiMP tæller med i dit dataforbrug.