GUIDE: TV streaming med Netflix, YouBio, Viaplay, HBO eller TV2Play?

Guide til TV streaming

Streaming af film og serier online bliver mere og mere populært. Det ses i den tiltagende udvikling af nye streamingtjenester på markedet. Alle mulighederne gør det imidlertid vanskeligt for forbrugeren at tage stilling til valg af tjeneste, samt alle spørgsmålene omkring indhold, pris, funktioner og enheder. Denne guide skal give forbrugeren overblik over det tilgængelige udvalg i Danmark for øjeblikket.

Viaplay

Viaplay tilbyder i øjeblikket tre pakkeløsninger.

  1. TV-pakken til 69 kr. pr. måned: Pakken indeholder en række amerikanske tv-serier, dansk underholdning og reality, dokumentarer og meget andet. Med forpremiere på udvalgte serier.
  2. TV+Film til 79 kr.pr. måned: Pakken tilbyder, udover TV, mulighed for at se en lang række film indenfor forskellige genre. Film der ikke er inkluderet i Viaplay-pakken, kan lejes for mellem 29-45 kr. Man behøver ikke være abonnent for at leje film.
  3. TV+Film+Sport til 229 kr. pr. måned: Tilbyder sport fra hele verden. Alt fra Ishockey, fodbold, golf til motorsport. Det store udvalg af tv-programmer, film og sport bliver til på baggrund af Viaplays samarbejde med en række tv-kanaler som f.eks. TV3, TV3+, TV3 Puls, TV3 Sport Premier League, Canal 8, Canal 9, Viasat Film og Viasat Golf.

Der tilbydes en gratis prøveperiode på TV og TV+Film. Efter 30 dages binding kan man frit opsige sit abonnement uden binding. Man opgiver et betalingskort, og opsiger man ikke sit prøveabonnement, fortsætter man automatisk til næste betalende måned.

Viaplay fungerer til de fleste enheder, hvad enten det er Mac, PC, iPhone, Android, Windows Phone eller tablets. For at se Viaplay direkte på dit TV, kræver det et SmartTV fra Samsung, LG, Phillips eller Panasonic. Nogle SmartTV har Viaplay installeret i deres brugergrænseflade og ellers kan det let og enkelt hentes som en app. Spillekonsol PlayStation 3 (fra Sony) eller Xbox 360 (fra Microsoft) kan også anvendes. På trods af det store udvalg, arbejder Viaplay fortsat på at få nye enheder til.

5/5 stjerner

Nøgleord: Gode pakkeløsninger – stort udvalg – ingen binding – gratis prøveperiode

Link: http://viaplay.dk/

YouBio

YouBio er en del af YouSee og tilbyder online streaming af film og TV.

Som oprettet bruger, kan man leje film enkeltvis – og det gælder ligeledes premierefilm. Ellers kan man vælge et abonnement til 99 kr. pr. måned, hvor man kan se alle film og serier YouBio tilbyder. Der er ingen binding eller skjulte gebyrer.

HBO, Netflix og YouSee
HBO, Netflix og YouSee

YouBio kan ses på både PC og Mac, samt iPhone og iPad, ved at hente YouBio-appen i Appstore. Tjenesten fås endnu ikke til Android, men ved at sende ANDROID med SMS til 1444, får man besked når appen til Android er klar. Det kræver en internetforbindelse på minimum 2 Mbit/s. Med boks, kræves mere stabil forbindelse på minimum 4 Mbit/s. YouBio er generelt meget afhængig af stabil internetforbindelse og en enhed der er kraftig nok.

Vil man se film og serier på sit TV, kræver det en boks fra YouSee til 495 kr., der kan købes på tjenestens hjemmeside. Ellers kan man tilslutte sin computer til TVet med et HDMI kabel. Har man et TV fra Samsung eller LG fra 2012 og frem, kan man snart hente en app der gør det muligt at se YouBio uden boks.

Har man YouSee Plus, behøver man ikke tilkøb af boksen. YouSee Plus er en boks der kan tilkøbes hvis man har kabel-TV gennem YouSee. Den gør det muligt at starte forfra, spole, pause, optage, leje film og se YouBio fra dit TV ved betaling af 99 kr. pr. måned.

3/5 stjerner

Nøgleord: Nemt at komme i gang – ingen binding – fint udvalg

Link: http://yousee.tv/youbio/

Netflix

Amerikansk firma startet i 1997 med over 33 millioner streamingsmedlemmer. Netflix kan, med rette, kalde sig en af de absolut førende indenfor online abonnementstjenester til streaming af film og serier. Netflix er den mest simple og kundevenlige tjeneste. Få klik, og man har adgang til utallige film og serier.

For 79 kr. pr. måned tilbyder Netflix fri adgang til hele deres udvalg af serier og film. Afspilning kan ske via PS3, PS4, Nintendo Wii, Wii U, Xbox 360, Xbox One eller en anden enhed der kan streame med det samme. Netflix kan også afspilles fra iPhone, Android og tablets som iPad. Det eneste der kræves er at downloade Netflix-appen.

Netflix på dit TV
Netflix på dit TV

Film kan ses uafhængig af bredbåndsforbindelsen, men for at undgå filmen hakker, kræves en stabil internethastighed på min. 0,5 Mbit. Har man problemer med kvaliteten, kan man ændre indstillinger for videokvalitet – det ændrer ikke prisen på Netflix, men kan øge dataforbruget.

Udvalget er tilfredsstillende, men ikke stort. Netflix arbejder på at få flere serier og materiale til Danmark (det skal siges at udvalgte er væsentlig større for amerikanske brugere — klik her hvis du ønsker en guide til hvordan du gør brug af amerikansk Netflix). Det er blot et spørgsmål om rettigheder og ikke en teknisk begrænsning. Læs desuden en gennemgang af Netflix app’en her.

4/5 stjerner

Nøgleord: Gratis prøveperiode – simpel opstart – nem navigering

Link: https://signup.netflix.com/?locale=da-DK

HBO Nordic

Home Office Box, Inc. er datterselskab af Time Warner, Inc. Er et af verdens mest succesfulde betalings- TV-services med over 93 abonnenter fordelt i 60 lande. HBO Nordic er den første HBO service i Danmark.

Tjenesten tilbyder et abonnement på 79 kr. pr. md., med binding i 6 måneder. Vil man kun prøve én måned er prisen 129 kr., hvorefter man frit kan opsige sit abonnement.

HBO Nordic kan ses på PC og Mac. Det kræver den seneste version af Adobe Flash Player og en installation af Widevine. Tjenesten kan også ses på din smartphone med iOS eller Android. Det sker ved at hente den dertilhørende app (kan findes i de respektive app-stores) – det samme gør sig gældende for din tablet. HBO direkte fra dit TV, kan kun ske hvis du ejer et smartTV fra Samsung i serien 6, 7, 8 eller 9 (2011 og 2012). Ellers kan det ske via et HDMI kabel, der er koblet fra din computer til dit TV.

HBO Nordic
HBO Nordic

Tjenesten tilbyder prisvindende film og serier. Her kan bl.a. nævnes ”Sex and the City” og ”Band of brothers”. Serier kan ses 24 timer efter deres premiere i USA. Ikke alle serier er tilgængelige, men lanceres nye sæsoner af en serie vil gamle sæsoner blive tilgængelige igen.

HBO Nordic er til brugeren, som ønsker adgang til de nyeste serier fra USA. Uden reklamer og med danske undertekster.

4/5 stjerner

Nøgleord: Nyeste afsnit – ingen reklamer – succesfuld

Link: http://hbonordic.com/home

Filmstriben

Mindre kendt er de foregående, er tjenesten bibliotekernes svar på online filmstreaming. Det eneste der kræves er en bruger ved et kommunebibliotek. Filmstriben er ikke en konkurrent til de øvrige streamingtjenester, men et supplement. Der prioriteres europæiske og smalle film. Det skal være stedet hvor man kan finde de film, der er svært at finde andre steder.

Filmstribens film kan afspilles fra både PC og Mac. Efter filmen er lånt har man ubegrænset adgang i 24 timer. Man har som bruger 5 lån pr. måned, herefter kan film lejes for 25 kr.

4/5 stjerner

Nøgleord: Gratis – anderledes film – materiale som ikke kan findes andre steder

Link: http://www.filmstriben.dk/

TV2Play

TV2 gør det muligt at se eller gense dit favoritprogram. Der er alt fra serier og film til dokumentarer.

TV2 tilbyder flere muligheder for at se TV. TV2 live til 39 kr. pr. måned giver adgang til TV2’s hovedkanal og kun live. Der er binding på 6 måneder.

Med TV2 On demand til 79 kr. pr. måned, kan man se hele TV2’s arkiv. Abonnementet tilbyder programmer tidligere sendt på TV2, Zulu, TV2 Charlie og TV2 News. Vil man se alle TV2’s kanaler live, skal man have pakken Live til 79 kr. pr. måned.  Med TV2 Premium får man både On demand og live TV til 119 kr. pr. måned. Der er ingen binding på TV2 On demand, TV live eller TV2 Premium. TV2 Live og TV2 On demand kan prøves gratis den første måned.

Der er snigpremiere på programmer man kan se en helt uge før de bliver vist i TV.

TV2play menu
TV2play menu

Det er desuden muligt at leje film 24 timer af gangen til 39 kr. Det er i samarbejde med YouSee Cinema. Et filmklippekort kan købes for 149 kr. og giver adgang til 5 film. Film kan ikke ses i udlandet.

TV2 Play kan ses på PC/Mac, iPhone eller iPad med iOS 5 (eller nyere), Windows Phone 7.5 (eller nyere), Sony Bravia TV, Sony BlueRay, Sony Mediastreamer og Windows 8. Har man ønsker til enheder der mangler, kan man kontakte TV2 som da vil notere dit ønske.

Visse programmer og serier er dog kun tilgængelige i en begrænset periode efter de har været vist i TV. Her kan nævnes programmet ”Voice – Danmarks største stemmet”. Programmet blev sendt i 2012 og 2011. Men på grund af manglende rettigheder fra TV2, er programmet allerede taget af TV Play.

3/5 stjerner

Nøgleord: Forskellige abonnementsløsninger – snigpremiere på TV-programmer – filmklippekort

Link: http://play.tv2.dk/

Nye serier eller gamle klassikere?

De gratis prøveperioder der tilbydes ved flere udbydere, er særdeles anvendelige til at danne sig et indtryk af tjenesten. Hvilken tjeneste man fortrækker, afhænger af hvilke film og serier man er til. Søger man en bestemt serie eller film, kan man starte med at gennemse udbydernes udvalg.

Prismæssigt er Viaplay og Netflix vindere med ubegrænset adgang til 79 kr. pr. måned. Specielt Viaplay vinder stort, både på udvalg, pris og muligheden for at supplere med ubegrænset sport, hvilket ikke ses hos de øvrige udbydere. Netflix og YouBio er nemme i opsætning, med kun en pakkeløsning og alligevel et stort udvalg. HBO Nordic taber lidt på sin binding på 6 måneder, hvilket vejes op med muligheden for at se helt nye serier.

Rådet herfra, vil være at gennemse udvalget og herefter gøre op med sig selv, hvilke behov og præferencer man har. Er man til de nyeste serier fra USA, til et bredt udvalg af nye og gamle film eller måske smalle og anderledes film? Vælg tjeneste ud fra dine kriterier.

Har du prøvet en eller flere af de gennemgåede streamingtjenester, eller overvejer du at tage springet? Fortæl os hvad du synes og hvilke tanker du har i en kommentar herunder! 🙂

(2) kommentarer
  1. Jeg har et samsung 8000-serie, 1,5 år gammelt. Jeg har forsøgt at lave amerikansk indstilling for at få fuld Netflix, men så har jeg ingen adgang til Viaplay. Findes der en måde at omgåes dette så jeg kan få begge dele? Pfh. mange tak! Venlig hilsen Marianne

Tilføj kommentar
account_circle
email