Samsung Galaxy S3 4G

Samsung Galaxy S3 4G i forskellige farver

Med den første Galaxy SIII slog, Samsung for alvor fast at de er toppen af poppen når det kommer til Android-telefoner. Med sin store skærm med de runde kanter, den gode ydelse, det smarte interface, den spændende funktionalitet, formåede telefonen at levere den suveræne Android-oplevelse.

Nye 4G version med mere saft og kraft

Nu har telefonen så fået en opdatering, hvor de to store nyheder er ekstra RAM (2 GB frem for 1 GB) og – som det fremgår af navnet – 4G forbindelse. Derudover kommer telefonen nu også i flere farver, hvilket giver lidt flere valgmuligheder til den forbruger der går op i æstetikken, samt at man fra starten er sikret Android 4.1 (Jelly Bean).

I bund og grund er der stort set kun tale om en Galaxy SIII med højere ydelse, men dette er ikke så ringe endda. Både Android og iOS er, med tiden, blevet mere og mere hukommelseskrævende og her kan en ekstra GB RAM gøre underværker. 4G ydelsen er også suveræn, med downloadhastigheder, som, af og til, når op mod 80 Mbit/s. Galaxy S3 er stadigvæk en fantastisk telefon – muligvis stadigvæk den bedste på markedet.

Ny Android version i 4G’eren

Samsung har også givet en opdatering på softwarefronten, hvor Android 4.1 nu er kernen i systemet. For de uindviede er Android 4.1 den opdatering, hvor Google optimerede hastigheden i Androids brugergrænseflade. Før 4.1 virkede Android sløvt og dårligt til at respondere selv på de hurtigste enheder på markedet. Med Android 4.1 er vi igen tilbage på den maximale hastighed, og har et lækkert system med en lækker brugergrænseflade.

TouchWiz og apps fra Samsung

Dette var et hurtigt overblik over de nyheder der er at finde i Galaxy SIII 4G versionen. Bag alt dette gemmer sig alt den funktionalitet, der også var i den oprindelige GS3’er. Galaxy SIII er her også et pragtfuldt eksempel på hvordan et Android-interface skal designes. TouchWiz – som er Samsungs overlay til Androids standard-brugergrænseflade – er spækket med lækre detaljer og funktionalitet, og det er tydeligt at Samsung også har gået efter at gøre telefonen rigtigt lækker både på yder- og indersiden. Med den nyeste version af interfacet til SIII, får man bl.a. endnu bedre og lækre Widget, samt resten af Jelly Beans fede features.

Hvor Samsung desuden høster bonuspoint, er på de apps de inkluderer, som er flotte, praktiske, spækket med funktionalitet og vigtigst af alt, nemme at lære. Et område hvor mange af deres konkurrenter godt kunne forsøge at gøre dem kunsten efter.

Smart Eye displayfunktion

Derudover har Samsung stadigvæk inkluderet mange af deres små fine funktionaliteter, bl.a. måden telefonen informerer dig om at du har et ubesvaret opkald eller har modtaget en SMS, hvor den vibrerer når du tager telefonen op fra bordet. Samsungs meget omtalte Smart Eye teknologi, er også at finde, hvor kameraet holder øje med dine øjne og sørger for at skærmen ikke slukker når du ser på den. Skærmen bliver også nedtonet når du ikke ser på den, for at spare batteri, hvilket er en yderst brugbar feature.

Samsung er stadigvæk et af de firmaer, som faktisk forsøger at bringe noget nyt og cool til din smartphone udover Apple, og vi sætter pris på det.

Skærm og display

Samsung Galaxy S3 4G display/skærm
Skærmen er lys og klar på Galaxy S3 4G

Skærmen er den gode gamle Super AMOLED, som vi kender fra den oprindelige SIII. Med en opløsning på 720p HD og med forbedringer, er det alt i alt en rigtig lækker skærm – også selvom Super AMOLED ikke er kendt for at være den mest batterivenlige type. Til gengæld brillerer den med super kontrast og rigtigt gode synsvinkler. En kritik, vi dog vil give her, er at skærmen, på standardindstillingerne, kan virke ret mørk og at man, som udgangspunkt, bør sætte lyset en smule op. Det er dog hurtigt og let gjort og ellers kan man downloade apps, der kontrollerer lyset bedre, end Samsungs eget system gør, da vi føler at dette er lidt for sensitivt. Skærmen er stadigvæk på 4.8”, så folk med afsky for store telefoner bør muligvis lige prøve telefonen hos en forhandler inden køb, da S3 bestemt ikke er en lille telefon.

Batteri

Batterilevetiden er også rigtig god på GS3 4G’eren, hvor den klarer sig bedre end mange andre konkurrerende telefoner, som f.eks. HTC One X. Samsung tilbyder desuden et 3.000 mAh batteri, hvilket gør telefonen tykkere, men som indeholder en god portion levetid over deres standard 2.100 mAh batteri. Sidst men ikke mindst er kameraet stadigvæk det samme; et otte megapixel, højkvalitetskamera, som giver gode billeder selv i dårlig belysning, med mulighed for panoramafotos, blitz og ikke mindst muligheden for at tage mange billeder efter hinanden, hvorefter du selv kan vælge det bedste billede.

Konklusion for Galaxy S3 4G – skal jeg købe den?

Er du typen der foretrækker en dyr smartphone, spækket med funktionalitet og hastighed, så er der mange muligheder, inkl. iPhone 5, HTC One X (udover GS3 4G). Fælles for alle disse er at de har fire-kernede processorer, gode kameraer, god batterilevetid, store skærme og generelt leverer hvad man, som forbruger, kan forvente fra top til bund.

Meget af differentieringen kommer derfor til at foregå på softwaresiden, og Samsung var med den oprindelige S3 et strålende eksempel på hvordan Android skal designes. Med GS3 4G leverer de mere af det samme, blot med endnu bedre ydelse. Vi tøver derfor ikke med at anbefale Galaxy S3 4G som den ultimative Android-telefon – i hvert fald indtil Galaxy S4 eller Note 3 lanceres i løbet af 2013.

2 kommentarer

  1. Galaxy s3 er for vild! Fik den første version og har ikke fortrudt et eneste sekund.

    Kommer fra den første iPhone 4, som jeg syntes var blevet en smule langsom. Har ikke selv prøvet 4g eller LTE endnu, men hører det skulle gå hurtigt – meget hurtigt endda. Regner med min næste tlf også skal være en Samsung, så glæder mig til at se hvad de kan diske op med i 2013!!

    1. Hej Jens,

      Er helt enig. Og ja, bliver særdeles interessant at se hvad Samsung har at byde på i løbet af året. jeg forudser de to største releases bliver Galaxy S4 (de seneste rygter går på den allerede skulle lanceres her engang i midten af marts) og Galaxy Note 3 (den med pennen, og som garanteret kommer med en skærm endnu større end den 5″, som GS4 rygtes at skulle være udstyret med).

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *