SnapChat app — Send sjove, skøre og frække billeder der “slettes” automatisk

SnapChat app - chat med billeder

Del spontane øjeblikke med dine venner via hurtige billedbeskeder.

SnapChat er, i sin enkelhed, chat med billeder. Som bekendt, er den klassiske chat kendetegnet ved direkte kommunikation vha. korte tekstbeskeder frem og tilbage. SnapChat appen fungerer på samme måde, men skrift er skiftet ud med billeder og billeder skiftet ud med skrift.

Konceptet er måske set før, men det smarte ved SnapChat er at appen er designet til kun at vise det sendte billede i X antal sekunder. Det er nyttigt hvis man ønsker at vise modtageren et sjovt eller skørt billede, som måske ikke tåler andres øjne. Det er ikke svært at regne ud hvad appen bl.a. er blevet kendt for at blive brugt til…

Find SnapChat venner

Appen er helt enkel med kun få funktioner. Inden du kan starte er det nødvendigt at tilføje de venner du vil billedchatte med. Det kan gøres ved at invitere venner fra din liste over kontakter på din mobil.

Har du venner der allerede bruger SnapChat kan du søge direkte på deres brugernavn. Søgningen på brugernavn kan først ske når dit billede er taget, hvor søgningen i kontakter sker inden. Det kunne være en fordel hvis det var muligt at tilføje kontakter inden det spontane billedøjeblik opstår, da øjeblikket hurtigt kan passere på den tid det tager at søge på en bestemt bruger.

Billede på 10 sekunder

Når listen med venner er på plads, er det enkelt at billedchatte. Du tager blot et billede af den situation du vil dele. Billedet kan pyntes med farver og en kort tekst og derfor gøres endnu mere personlig og underholdende.

Nederst i venstre hjørne vælger du hvor mange sekunder billedet skal være tilgængeligt for dine venner, du kan vælge op til 10 sekunder. Afslutningsvis vælges den eller de venner du vil sende til. Få øjeblikke senere vil billedet være tilgængeligt hos dine venner, som får vist billedet i det antal sekunder du har valgt.

Billede taget og redigeret med SnapChat
Billede taget og redigeret med SnapChat

En smart funktion ved appen er, at du kan se når dit billede er blevet set. Desuden bliver din historik gemt, så du har styr på de billeder du har sendt og modtaget.

Historikken kan virke overflødig for nogle, da billederne kun er tilgængelige i det antal sekunder afsender har valgt. Sender og modtager du mange billeder, kan du vælge at trykke ”Clear” i højre hjørne, som vil fjerne alle dine bevægelser. Husk at vær opmærksom på om alle billedbeskeder er læst.

Du kan vælge at se billederne senere, hvis de få tilgængelige sekunder skal gemmes til et mere roligt øjeblik.

SnapChat Clear
SnapChat Clear

Beskedent socialt medie og konklusion

SnapChat er et sjovt, nyt og anderledes koncept.

Appen gør det muligt at dele dit liv i billeder, men modsat sociale medier som Facebook, Twitter og Instagram, kan du vælge om det kun er en eller alle dine venner der skal se dine billeder.

SnapChat får 4 ud af 5 stjerner for at være et anderledes og beskedent socialt medie, hvor fokus ikke ligger på udstille sig foran hele vennekredsen, men derimod kun for de udvalgte. En af grundende til appen ikke scorer topkarakterer, er den megen omtale der har været omkring sikkerheden mht. den automatiske ”sletning” af modtagende billeder og hvordan man kan genkalde billeder. Vi har tidligere dækket en metode hvorpå det gøres.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *