7 skjulte features du ikke vidste din Galaxy S 3 havde

Tips og tricks til at få mest ud af din Samsung Galaxy S 3

Hvis du kigger feature listen igennem for Samsungs ultra-populære og gigantiske salgssucces, Galaxy S 3, vil du se tonsvis af interessante punkter. Hvis der er et aspekt Android mobil-producenter prøver at differentierer sig fra Apple på, må det siges at være den tekniske kunnen.

GS3’eren byder bl.a. på et 4,8” AMOLED display, quad-core processor, mulighed for udvidelse af hukommelse, 4G/LTE understøttelse, god lang batterilevetid og ikke mindst NFC (Near Field Communication), som mange var ærgerlige over ikke var inkorporeret i iPhone 5.

Når det nu er flagskibet fra den sydkoreanske elektronikproducent, er det heller ikke så mærkeligt den er udstyret med det nyeste Android styresystem – Jelly Bean. Er du den heldige ejer af mobilen, kan du roligt regne med at kunne opgradere til de kommende versioner langt ud i fremtiden.

Der findes masser af blog posts som forklarer hvad du kan bruge de forskellige features til, men denne guide vil prøve at vise dig flere af de lidt alternative måder at bruge din nye GS3 på. Måske mere i tip og tricks kategorien, end decideret features. Nuvel, lad os komme til sagen.

1) Tag skærmbilleder med et swipe

Du har sikkert stået i flere situationer hvor det ville være brugbart at kunne vise en anden person hvad der er på din skærm i øjeblikket – altså tage et skærmbillede/screenshot, som man kender det fra computeren derhjemme. Selvom dine venner måske ikke synes det er så fantastisk at du endnu en gang vil pointere at klokken er “13:37“, så skal du ikke snydes for muligheden for at vise dem det. 🙂

Det eneste du skal gøre er at føre din hånd tværs over skærmen, fra venstre til højre, og der tages et skærmbillede. Du hører den velkendte lukke-lyd og billedet er nu gemt i dit galleri.

2) Hurtig start af GS3’eren søgefunktion

For lynhurtigt at komme til den indbyggede søgefunktion, som både kan gennemsøge din mobil og internettet, skal du blot trykke og holde menu-knappen inde indtil søgebaren popper op. Så kan du søge efter hvad du vil.

3) Spar på strømmen: Strømbesparingstilstand og batteriprocentindikator

GS3 er, med processorkraften taget i betragtning, i stand til at køre meget ressourcekrævende applikationer, og strømmen kan derfor forsvinde hurtigere end du synes er passende. Specielt hvis du kombinerer det med en Youtube video her og der.

For at komme batterislugningen til livs, er der to hurtige ting du kan gøre for at spare på den, og bedre holde øje med hvad der er tilbage: For det første kan du slå strømbesparelse til. Det gøres ved at slå strømbesparelse til under Device options som du finder i Indstillinger.

Under indstillinger bør du ligeledes slå batteriindikatoren til, som findes i Display options og vælg derefter Vis batteriprocent. Efterfølgende vil du have batteriindikator på din hjem-skærm.

4) Brug hjem knappen til at svare på opkald

Denne feature er ikke slået til fra fabrikken, men det er nemt at gøre. Under Indstillinger > Tilgængelighed > Svar på opkald, kan du vælge hvordan du vil svare på opkald og lægge på igen. Det kan f.eks. sættes til at du svarer på opkald vha. hjem knappen og lægger på vha. tænd-knappen.

5) Kald op til personen du SMS’er til uden besvær

Hvis du har det på samme måde som mig, synes du det er irriterende at skulle ind forbi telefonbogen og finde personen du SMS’er med, bare for at ringe op. Det er ofte nødvendigt i situationer hvor det viser sig en SMS ikke var velvalgt til at arrangere noget praktisk.

GS3 har funktionen Direkte opkald, som automatisk ringer op til personen du er i færd med at skrive til, blot ved at holde den op til øret. Du hører en kort klikkelyd og så ringes der op. Smart, ikke?

6) Multitaske mens du ser en video

Pop up video funktionen gør det muligt at se en video mens du laver alt muligt andet. En god måde at træne multitasking på. For at aktivere funktionen, gå til Videoafspiller og vælg en video. Klik derefter på ikonet nederst til højre og videoen forvandles til et miniaturebillede, men som stadig spiller. Hvis du holder på den lille videoskærm, vil du kunne flytte rundt på den. For at komme tilbage til videoafspilleren, skal du bare trykke på den.

7) Sådan bruger du S Beam til at dele filer på din Galaxy S 3

Med Android 4.1 Jelly Bean (den seneste version i skrivende stund), kan du dele filer mellem telefoner med et tryk, men problemet er, der benyttes Bluetooth, som godt kan være en anelse langsomt.

Med GS3 har du imidlertid mulighed for at bruge Samsungs S Beam, som gør brug af den samme teknologi som NFC til at foretage opkoblingen. Når telefonerne så snakker sammen, bruges WiFi til at overføre lynhurtigt. Så behøver du heller ikke gøre brug af dit data-abonnement. Gør følgende:

 1. Træk Notification shade ned og vælg Indstillinger i toppen til højre.
 2. Vælg Flere indstillinger
 3. Vælg S Beam
 4. Slå over på tænd
 5. Vælg det indhold du ønsker at dele (f.eks. et billede eller en video du har taget)
 6. Hold GS3’eren op til en anden GS3’er og godkend den besked der popper op på skærmen
 7. Vælg hvad du vil sende, hvorefter GS3 beder dig adskille telefonerne
 8. Indholdet skulle nu være sendt til den anden GS3’er

1 kommentar

 1. Det med at kalde op til personen du er ved at skrive en sms til er bare rigtig smart. Faktisk en af grundende til jeg skiftede til galaxy S 3. Det sker tit at man er midt i en SMS samtale som starter simpelt ud, men som så bliver af længere karakter. Så er det nemt bare lige at ringe op ved at føre mobilen til øret, i stedet for at skulle ind og finde personen i telefonbogen/kontaktbogen for derefter at ringe op.

  Thumbs up

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *