Tablet abonnement guide

Der bliver langet tusindvis af tablets over disken i disse tider, og salgstrenden indenfor de smarte tabletcomputere ser ikke ud til at aftage.

Hvad enten du har investeret i en iPad fra Apple eller en af de, snart mange, tablets med operativsystemet Android (fra Google – f.eks. Samsungs Galaxy Tab, Googles egne Nexus 7 og 10 eller Amazons Kindle Fire 1 og 2), er din nyanskaffede tavlecomputer ikke meget værd uden adgang til internettet. Det abonnement du skal anskaffe dig, er ikke helt det samme som til din smartphone.

3G og 4G mobilt internet

Tablets, navnlig iPads, kommer i flere forskellige udgaver. Både hvad angår hukommelse (pladsmængden), men også farver og ikke mindst med eller uden 3G/4G. Producenterne differentierer deres produkter for at tilpasse sig et marked der har mange ønsker, og det er langt fra alle der ønsker den største iPad eller Android tab fordi der ofte medfølger et pebret prisskilt.

En stor del af tabletmarkedet byder på indbygget Wi-Fi (trådløst internet), som giver dig mulighed for at logge på trådløse netværk. Det kan enten være i skole, på arbejde, den lokale café eller i hjemmet. Er der mulighed for Wi-Fi er det tilrådet at bruge det, da hastigheden ofte er god og du skal, i de fleste tilfælde, ikke tænke på dataforbrug.

Er du på farten og ikke har mulighed for at logge på Wi-Fi, har du to valg. Du kan enten bruge din mobiltelefon til internetadgang (givet at din smartphone muliggør det) eller du kan bruge tablet’ens 3G/4G netværk. Det er naturligvis en forudsætning at du har valgt en med 3G.

Til det skal du bruge et tabletabonnement, som sådan set blot er et dataabonnement – eller mobilt bredbånd. Din tablet har ikke traditionelle mobilopkaldsmuligheder, men ved hjælp af netforbindelse via 3G (eller det nye, og lynhurtige, 4G net) kan du gøre brug af VoIP tjenester som Skype eller Apple’s iOS integrerede Face Time.

4G netværket, er i Danmark ekstremt hurtigt og bestiller du det, får du op til 80 Mbit/s ved downloads og op til 40 Mbit/s på uploads. Det vil betyde væsentlig hurtigere internetforbindelse end din hjemmeløsning kommer i nærheden af (de fleste har omkring 20/2 Mbit/s) og så er det endda en mobilopkopling. Telia har en landets hurtige løsninger. Hvor godt de dækker i dit område, kan du tjekke her.

Hvordan får jeg abonnement til min tablet?

Du skal anskaffe dig et mobilt internet abonnement, som du kan få hos de fleste televirksomheder. Start med at følge disse trin:

  1. Gør op med dig selv hvor meget data du bruger. Ser du kun en smule YouTube, interagerer på Facebook, sender 10-20 e-mails dagligt og holder du ellers dit samlede netforbrug på under 30 minutter om dagen, bør du kunne nøjes med en gigabyte pr. måned. Har du en smartphone med internetmulighed i forvejen, kan du med fordel tage et kig på hvor meget du bruger nettet dér. Du skal dog regne med højere forbrug på en tablet, men det kan være en indikator.
  2. Vælg det ønskede abonnement og bestil på hjemmesiden.
  3. Teleselskabet vil sørge for at sende dig simkort og hvad du skal bruge for at komme på nettet med din tablet. Simkort størrelse kan variere fra model til model. F.eks. bruger iPad micro sim, hvor Samsungs Galaxy Tab bruger almindelig størrelse.

God fornøjelse med at få det fulde ud af din nye tablet.

1 kommentar

  1. Fik for nylig en Ipad gennem mit arbejde. Fandt for nylig ud af at det var med “3g udgaven” – altså hvor man kan få trådløst internet over hele Danmark – så jeg fik bestilt abonnement til tableten. Har læst nogle artikler der skriver det ikke er nødvendigt da man bare kan logge på wireless net de steder man kommer, men for mig er det specielt anvendeligt, at jeg har internet over alt, når jeg kører i tog. Kan bestemt anbefales

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *