Hvordan skifter man mobilabonnement?

Hvis du er træt af dit nuværende mobilselskab, synes du betaler for meget i abonnement, oplever dårlig mobildækning eller blot er på udkig efter noget nyt, så er det utrolig nemt at skifte. Det tager kun få minutter at skifte mobilabonnement, eller helt skifte teleselskab. Se her hvordan.

Det hyppigste spørgsmål i forbindelse med skift af abonnement er, om det er muligt at beholde sit nuværende telefonnummer.

-og ja, det er det.

Ikke nok med det, men det er faktisk ganske enkelt og nemt at beholde.

I dag foregår næsten alle abonnementsoprettelser via udbydernes hjemmeside og det er såre simpelt at give sig i kast med. Hos nogle selskaber KAN du oprette nyt abonnement ved at ringe og tale med dem, men helt ærligt, så besværliggør det bare processen. Hvis du kan navigere rundt på hjemmesider, kan du også sagtens finde ud af det her (og bemærk i øvrigt, at ikke alle mobilselskaber hos telefonsupport, hvor paradoksalt det nu lyder).

I guiden er der taget udgangspunkt i, at du skifter mobilselskab.

Sådan skifter du mobilabonnement

sådan skifter du mobilabonnement

  1. Start med at finde billigste mobilabonnement.
    Brug vores sammenligningstjeneste til at finde det bedste og billigste abonnement, baseret på dine ønsker og forbrug. Vil du bare have tale? Hvad med fri data? Er du måske på udkig efter musikstreaming til abonnementet? Brug vores tjeneste og find lige det du ønsker.
  2. Vælg “bestil” abonnement på mobilselskabets hjemmeside.
    Når du har valgt abonnement, bliver du sendt videre til udbyderens hjemmeside. Her skal du bestille og købe det abonnement du lige har klikket på. Hele processen er online og utrolig simpel.
  3. Vælg nummerflytning eller nyt nr. og indtast mobilnummer og navn.
    Hvis du ønsker at beholde dit nuværende (gamle) telefonnummer, vælger du “nummerflytning.” Herefter skal du indtaste mobilnummer, navn samt det 12-cifrede nr. du finder på dit nuværende SIM-kort.
  4. Vælger du oprettelse af nyt nr., vælg da dit nye nummer.
    Hvis du ønsker at oprette nyt nummer, vælger du det. Prisen er den samme.
  5. Giv udbyderen tilladelse til at opsige dit nuværende abonnement.
    Sig ja til at dit nye mobilselskab må opsige dit gamle abonnement på dine vegne. Ved at sige ja, giver du hermed en fuldmagt og du skal ikke selv gøre noget som helst.
  6. Du får tilsendt nyt SIM-kort – sæt det i din mobil.
    Dit nye mobilselskab sender et nyt SIM-kort som du skal bruge. Uanset om du vælger nyt nummer eller nummerflytning, modtager du nyt SIM-kort.
  7. Vent 7-30 dage på dit telefonnummer bliver flyttet.
    Afhængig af dit gamle teleselskab, kan der gå fra ca. en uges tid til en måned inden dit telefonnummer er flyttet. Loven foreskriver maksimalt 30 dage og nogle selskaber agter at presse citronen til de yderste, for at holde på kunden så lang tid som overhovedet muligt. Min erfaring er dog, at de fleste får gennemført skiftet inden for et par uger. Hvis du vil skifte øjeblikkeligt, kan du – hos de fleste – bede om et midlertidigt nummer. Det er muligt du så skal betale for to abonnementer, de dage det midlertidige står på, men nogle mobilselskaber tilbyder det gratis. Forhør dig eventuelt inden du bestiller.

Teleselskaberne guider dig igennem hele processen på en meget intuitiv måde, så selv den mindst tekniske kan finde ud af det. Og skulle der alligevel opstår problemer, har de fleste en lille chat-boks nederst i hjørnet, hvor du kan få øjeblikkelig hjælp.

Vær opmærksom på, at for at kunne skifte, skal dit nuværende abonnements bindingsperiode være udløbet.

Lang de fleste skilter i dag med “ingen binding”. I sagens natur, betyder det 30 dage, da det er hvad den første regning lyder på. Der er dog stadig selskaber der stavnsbinder dig til de gammeldags seks måneder, så vær lige obs på hvad din aftale lyder på.

Vær desuden opmærksom på hvordan dine kontakter lagres. Har du en gammeldags “dumbphone” (modsatte af smartphone) – også kaldet featurephone eller knaptelefon – kan det betyde at dine kontakter er gemt på SIM-kortet og ikke i telefonens hukommelse, eller andetsteds på nettet. Er dette tilfældet, vil der næsten altid være en “gem kontakter til telefonens hukommelses”-funktion, som du skal trykke på inden du skifter SIM.

Har du en smartphone, eller blot en mobil af nyere dato, kan du nemt lave en backup af kontakter, billeder m.m. enten via Google (Android) eller iCloud (iOS/Apple).

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *