6 fedeste Android og Windows 8 tablets i 2013

Fede tablets i 2013

Hvert år afholdes Mobile World Congress (MWC) i Barcelona, som er en udstilling der henvender sig til alle teknologi- og gadgetinteresserede. Producenterne møder op og afgiver deres bud på kommende tablets, smartphones og andre elektronikenheder de mener deres publikum vil elske. 2013 er ingen undtagelse.

På dette års MWC messe, har der været stor fokus på mobiltelefoner og smartphones, og knap så meget på tablets. Man kan måske sige at vandet bliver mere og mere mudret på den front, da flere tablets får mulighed for at foretage opkald, hvilket bl.a. er med til at resultere i en ”phablet” (en betegnelse for smartphones, der inkorporerer både smartphone- og tablet-funktioner samt har en størrelse på mellem 5-7 tommer — navnet kommer af “phone” og “tablet“). Alligevel er der selvfølgelig tablets der er værd at nævne.

2012 var året hvor Apple og deres kendte iPad (på trods af udgivelsen af iPad Mini) fortsatte med at tabe terræn i kampen om tabletmarkedet blandt forbrugere. Det skyldes ikke et dårligt produkt, men simpelthen mængden af de tablets der bliver smidt på markedet af producenter som Sony, HTC og Samsung (ja, selv Google selv).

Igen i år er der stor fokus på Android som det foretrukne styresystem, men Microsoft og Windows ser ud til lige at stikke næsen en smule frem.

Android er egentlig oppe på version 4,2 (Jelly Bean), men da det, i skrivende stund, åbenbart stadig kun er forbeholdt Googles egen Nexus tablet, er alle andre nødsaget til at anvende 4,1. Fortvivl ej, det kan kun være et spørgsmål om kort tid inden det bliver muligt at opgradere sine Android enheder til den nyeste udgave.

Ikke mere snak; her er en gennemgang af fede tablets vi kan vente os i 2013:

6) HP Slate 7

HP Slate 7
HP Slate 7

HPs første forbrugertablet siden deres Touchpad. Udstyret med en 7 tommer skærm (som antydet af navnet), bliver den en middeltablet.

5) Asus Fonepad

Asus Fonepad
Asus Fonepad

Som navnet antyder, er denne Asusmodel en af dette års tabs der er i stand til at foretage opkald. Med en lidt slankere (aflang) form og en krop af aluminium, minder den måske en smule om en store high-end smartphone.

4) ZTE V98

ZTE V98
ZTE V98

Kinesisk tablet udstyret med Windows 8, som styresystem, og aluminiumchassis giver den et flot udseende. Modsat flere andre Windows tablets, er der her mulighed for 4G/LTE net.

3) Lenovos Android tablets: A3000 (7”), A1000 (7”) og S6000 (10,1”)

Lenovo S6000
Lenovo S6000

Lenovo er på banen med forskellige størrelser på deres nye tablets. Spændende tiltag fra en klassisk producent du er vant til at se på laptopmarkedet. Hardwaremæssigt er der dog stadig noget at ønske sig, men hvis de er ligeså holdbare som deres bærbarer, er jeg sikker på de vil tage markedsandele.

2) Sony Xperia Tablet Z

Sony Xperia Tablet Z
Sony Xperia Tablet Z

Intet mindre end den nuværende tyndeste tablet i verdenen (endda tyndere end Apples iPad Mini). Udstyret med højopløsningsdisplay, lynhurtig Snapdragon S4 Pro processor og vandtæt i op til 30 minutter, gør Xperia Tablet Z til en af årets fedeste tablets.

Vil kunne fås i 16 og 32 GB udgaver, og med/uden Wi-Fi.

1) Samsung Galaxy Note 8.0

Samsung Galaxy Note 8.0
Samsung Galaxy Note 8.0

Stylus S pen’en er tilbage! Den lille pen som gør du tegne og gøre ved, uden at være nødsaget til at bruge eventuelle fedtede fingrer! Klassisk Android producent og en meget ventet tablet blandt fans og gadgetfreaks!

Har du planer om at anskaffe dig en af ovenstående? Fortæl os hvad du synes og tænker i en kommentar!

(2) kommentarer
 1. Det er ikke helt korrekt hvad du skriver. En tablet som Galaxy Tab 7,7 er ikke en phablet selvom den bruger simkort.

  En phablet er en betegnelse for Android enheder hvor skærmen er imellem 5 og 7″. Alt over 7″ er en tablet, også selvom du kan ringe fra den.

  Fedt site iøvrigt.

  1. @Palle,

   Har tjekket op på hvad du skriver, og du har ganske ret et stykke hen ad vejen: Er du dog sikker på det kun relaterer sig til Android? Fed kommentar, tak for hjælpen. Bliver naturligvis tilrettet.

   /Kasper

Tilføj kommentar
account_circle
email