3 uventede måder at bruge Emoji smileys på

Sjove brug af Emoji/smileys

Det er efterhånden næsten en kunstform ikke at bruge smileys eller “Emoji” ikoner når man skriver SMS’er. Et lille grinende ikon eller et tungerækkende gult ansigt rammer, tit og ofte, ens sindstilstand perfekt ind.

Vi har brugt smileys tilbage fra de allerførste mobiltelefoner med SMS muligheder, men det er først i det seneste årti vi fik muligheden for at sende små ansigter som stedfortræder for “semikolon, bindestreg, parentes-slut“.

Producenter af mobilstyresystemerne har luret at folk gerne vil bruge de små sjove ansigter i mere end blot tekstbeskeder og har derfor gjort det muligt at bruge dem andetsteds. Det gælder for flere af velkendte mobile operativsystemer, men i dag fokuserer vi på iPhones/Apples iOS.

1) App mapper

Med iOS er det muligt at placere relaterede apps i mapper. Det kan f.eks. være apps fra Apple, eller “sociale” apps i form af Foursquare, Facebook, Instagram, Path og hvad de ellers hedder. Det er en smart måde at holde styr på sine apps, som ellers godt kan ligge hulter til bulter hvis man har mange af slagsen.

Det gøres ved at holde app-ikonet inde i et sekund til den “ryster” og den føres derefter ovenpå en anden app man ønsker at sammenlægge med. Systemet opretter en mappe og finder på et navn der er passende for type af apps der bliver sammenlagt. Et eksempel kunne være Musik. Du vil sikkert hellere selv navngive mappen, men der er kun et begrænset antal tegn der kan bruges hvis man skal kunne se hele navnet. Da det er på iOS virker det ligledes på iPad som beskrevet her.

Her er det en god idé at bruge et Emoji-ikon, da et billede siger tusind ord.

2) Kontakter

En anden god måde at bruge Emoji på, er at tilføje dem til dine kontakter. Det sætter personlighed på kontakten, så det ikke bare er tekst man ser. Det gør det også nemmere at finde ham eller hende når du hurtigt scroller ned ad listen. Du kan også sætte Emoji på grupper eller favoritter, som det ses herunder. Nemt at ringe hjem så snart du ser “hjem” ikonet. Eller hvis du skal have fat i enten far eller mor. Eller du trænger til en tur i byen med fodboldvennerne – kig blot efter fodboldikonet!

Sjov brug af Emoji/smileys

3) Alarmer

Har du flere alarmer kørende på samme tid, og har svært ved altid at huske hvad de refererer til når de ringer? Prøv at sæt et lille ikon på med et TV hvis der kommer noget i fjernsynet du skal se. Eller hvad med en golfbold til aftalen på golfbanen. Mulighederne er mange.

For tricks til din iPad, og hvordan du indstiller den, se en liste her.

(2) kommentarer
  1. Har allerede prøvet jeres lille ‘guide’ til at sætte smileys ind på kontakter. Jeg vil anbefale at man sætter ikonerne på den anden side af selve “navnet”, da kontaktbogen på mobilen jo ofte rangerer kontakterne efter navn, og da et ikon åbenbart sættes efter ‘å’, placeres alle disse sidst i kontaktlisten

    1. Hej Stine,

      Yeah, du har ganske ret. Billedet er blot ment som illustration, og du kan naturligvis sætte det op som du lyster 🙂 Men jo, godt fif 😉

Tilføj kommentar
account_circle
email