Deezer (app): Ny musikstreamingtjeneste ser dagens lys i Danmark

Deezer musikstreaming (app til smartphone)

Deezer er en ny musiktreamingtjeneste med oprindelse i Frankrig, som nu satser på det danske musikmarked. Med mere end 20 millioner musiknumre skal tjenesten ses som en ny konkurrent til Spotify, WiMP og de øvrige musikstreamingtjenester. Det er også værd et nævne i samme åndedrag, at nogle mobilselskaber til tider kører med tilbud hvor du kan få streaming med i mobilabonnementet.

Deezer vil skille sig ud fra de øvrige tjenester ved at tilpasse sine playlister og radiostationer til det enkelte land. Det betyder at Deezer anbefaler nyt spændende dansk musik. Desuden behøver man med Deezer ikke installere et særskilt program eller app på sin computer, da musik kan afspilles direkte fra en internetbrowser så længe man har internetforbindelse.

Gratis prøveperiode

Du kan logge ind med dine Facebookoplysninger eller ved at oprette en ny bruger. Ny bruger kan oprettes på Deezers hjemmeside www.deezer.com. Efter login giver Deezer en gratis prøveperiode på 15 dage. Herefter er prisen 99 kr. pr. måned for fuld adgang. Det giver adgang til over 20 millioner musiknumre, ingen reklamer og adgang på både computer, mobil og tablet. For 49 kr. pr. måned kan du lytte til ubegrænset musik på din computer uden reklamer, men ikke på din mobil og tablet.

Login på Deezer med Facebook
Login på Deezer med Facebook

“What’s Hot”

Deezer formår at gøre flere af de velkendte funktioner fra Spotify og WiMP mere brugervenlige. Kategorien What’s Hot giver som eksempel et fint overblik over din fortrukne musik. Ud fra de forskellige musikgenre kan du se hvilke musiknumre der anbefales, nyeste udgivelser og en hitliste. Vælg mellem 11 forskellige genre i alt fra pop til worldmusik. Musikken bæger stor præg af at Deezer er målrettet de danske brugere, med hits som ”Only Teardrops” og artister som Burhan G i toppen af poplisten.

PopCharts i Deezer
PopCharts i Deezer

Muligheder i Deezer

1. Playlister

Deezer har som velkomstgave lavet to playlister, hvilket er en stor fordel, da nye playlister ikke kan laves i app’en. For at lave en ny liste skal du logge på en computer. Når playlisten er lavet kan du i app’en tilføje al den musik du ønsker. I hovedmenuen søger du direkte på en artist, nummer eller album.

2. Albums

Du kan vælge at synkronisere hele albums. Når et album synkroniseres vil det også være tilgængeligt offline, ligesom du kan synkronisere playlister til afspilning offline. Ved at stjerne et album vil det ikke være tilgængelig offline men stadig kunne findes under dine albums.

Albums Synkroniseret og ikke-synkroniseret album

3. MP3

Kan du ikke finde dit favorit album, kan du vælge at ligge det ind manuelt som MP3-fil. Dette kan ikke gøres via app’en, men ved en computer. Efter musikken er overført til Deezer fra din computer, bliver den øjeblikkeligt tilgængelig på din Deezer app.

4. Radio

Deezer tilbyder udover musikstreaming også radio. Lyt til en af de mange indbyggede stationer, eller skab din egen ud fra din favoritkunstner.

Radio i Deezer

Sociale medier

Playlister og albums kan deles via de sociale medier eller med dine følgere på Deezer. Følgere kan ses under kategorien ”Friends.” Her kan du også følge andre brugere og kunstnere og holde dig opdateret i deres playlister og aktiviteter. For at følge andre kræver det at du kender deres profilnavn.

Del via sociale medier
Del via sociale medier

Samlet konklusion og vurdering af Deezer

Det er svært at lade sig synderligt begejstre af Deezers musikstreamingservice. Alle indholdselementerne er velkendte og det er svært at pege på noget specielt og banebrydende for app’en. Ideen med at målrette tjenesten de danske brugere lugter lidt af hvad WiMP har gjort i en længere periode, ligesom radiofunktionen efterhånden er tilgængelig på de fleste tjenester.

Deezer brugergrænseflade
Deezer brugergrænseflade

Dog er Deezers brugergrænseflade meget enkel og let at navigere rundt i — især set i forhold til den store konkurrent, Spotify. App’en har ikke været åbnet længe før alle funktioner og muligheder er kodet ind i fingrende, også på trods af at alt i app’en er på engelsk.

Deezer får derfor 4 af 5 stjerner, da det er en fin app, på trods af at det ikke er noget vi har savnet på markedet for musiktjenester.

(1) kommentar
  1. ønsker og afmelde abonnement på deezer pr 21-3 15…betalingen er stoppet fra samme dag

Tilføj kommentar
account_circle
email