9 BEDSTE tablets i 2014

9 bedste tablets i 2014

Hvad er den bedste eller de bedste tablets i 2014? Skal du købe en iOS, Windows eller Android tablet? Hvad skal du være opmærksom på i forbindelse med køb, hvor meget bør du investere og hvad skal tablet’en kunne? Der er sket lidt siden 2013, så vi tager et kig på nogle af de bedste bud på markedet i 2014, uanset styresystem.

Den opmærksomme læser og teknologinørd vil måske argumentere for at ”tabletten” kom på markedet længe før den tidligere Apple direktør, Steve Jobs, lancerede den første generation af iPad’en – at der rent faktisk er tale om en Microsoft-opfindelse.

Uanset hvad man måtte mene om hvem der var først til mølle, er det klart for de fleste at den første populære tablet på markedet var iPad (1’eren), som blev lanceret i tilbage i 2010.

Analytikere dengang verdenen over mente ikke der var et marked for den underlige krydsning af en stor smartphone og lille bærbar. Her var der ikke tale om et produkt der løste et problem, for hvilket problem skulle det være?

The rest is history”, som man siger og på trods af, at tablet-væksten nu menes at være stagneret i Nordamerika og Europa, er der stadig tale om flere hundrede millioner enheder solgt på årlig basis begge steder, for ikke at tale om resten af verden.

Den hurtige tablet-vækst de sidste fire år og de massive salgstal, som den første iPad stod for, har Android producenter naturligvis ikke stået stiltiende på sidelinjen ved, hvilket har resulteret i et væld af valgmuligheder på tabletmarkedet.

Det er nu muligt at få tablets i alle størrelser, i alle regnbuens farver og, med Microsoft på banen igen, nu også med flere styresystemer at vælge imellem. Mulighederne er mange og det kan være et lige så svært marked at gennemskue som mobilmarkedet.

Hvad skal jeg kigge efter hos tablets?

Hvor hurtig skal min tablet være? Hvor meget bør jeg give? Hvor stor en skærm skal den have? Skal det være en iPad, Android, Windows eller noget helt fjerde?

Vi har gennemgået markedet for tablets i 2014 og giver her et bud på nogle af de bedste tablets til prisen.

Listen består af tablets med flere forskellige styresystemer.

Vi vil gerne starte med at sige der findes masser af billige tablets på tilbud og mange af disse er ganske enkelt forfærdelige, med f.eks. dårlige skærme, går let i stykker og har ringe batterilevetid.

Der findes et par uslebne diamanter i mængden, men de kan være svære at finde. Som hovedregel gælder, at er der tale om en rigtig billig tablet og samtidig en du aldrig har hørt om, bør du nok undersøge sagen nærmere inden du springer ud i et indkøb.

9) Samsung Galaxy Tab Pro 8.4

Samsung Galaxy Tab Pro 8.4
Samsung Galaxy Tab Pro 8.4

Er du aktiv på tablet markedet genkender du garanteret den første tablet på listen.

Denne ganske udmærket Android Galaxy Tab Pro 8.4 var et hit da den udkom og, til prisen, er den det stadig. Det er værd at huske på, at bare fordi der kommer en ny udgave/model, gør det ikke nødvendigvis den tidligere til en dårligere enhed.

Godt, klart display, god styrke på al hardware, mulighed for microSD kort til ekstra hukommelse og infrarød support, er blot nogle af de ting der gør Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 til et fint valg til pengene. Godt valg til dem der ønsker mærkevare i kompakt format og til lettere kompakt pris.

8) LG G Pad 8.3

LG G Pad 8.3
LG G Pad 8.3

For dem af jer der er trætte af Android-mobiler og -smartphones, der ikke lever op til forventningerne rent konstruktionsmæssigt, er LG G Pad 8.3 bestemt et kig værdigt.

I stedet for at bruge plastik til udformning af chassiset, har LG valgt en skal af aluminium der bærer præg af børstet stål.

Designet og byggematerialerne er i top og trækker du denne herlighed op af tasken på den lokale Baresso, kan du se frem til et par jaloux blikke fra dine med-kaffeentusiaster.

Den lille smarte tablet havde været højere på listen hvis det ikke havde været for den, af lettere ældre dato, Snapdragon 600 processor, som ikke får G Pad’en til at blande sig i toppen af poppen på performance-siden, men som samtidig giver plads til det tynde tablet-ydre.

7) iPad mini

iPad mini
iPad mini

En moderne klassiker, intet mindre. Mens Steve Jobs levede, var han berygtet for ikke at ville blande sig på markedet for ”små” tablets.

Efter han ikke var i firmaet mere, kom den første iPad mini. Der er siden kommet en nyere model, men det gør ikke den tidligere til en glemt tablet. Stadig hurtig nok til at konkurrere med mange andre tablets i prisklassen gør iPad mini til et glimrende valg.

Designet er, som altid i top, formen er lille (deraf navnet) og så får du nydelsen af kontinuiteten der altid pryder Apple-enheder. Intuitiv brugerflade og et iOS styresystem der sjældent hikker alt for meget.

Er Apple din kop te og ønsker du ikke at købe dig selv fattig på tabletmarkedet, er denne model valget for dig.

6) Amazon Kindle Fire HDX 7

Amazon Kindle Fire HDX 7
Amazon Kindle Fire HDX 7

Det er lidt svært at fastsætte pladsen på listen for Amazons Kindle Fire HDX 7, da Kindle-tablets oprindeligt startede ud som deciderede ”læse” tablets. Ikke et ondt ord om det, men de første udgaver kunne bare ikke rigtig bruges til andet.

Det er der siden råddet bod på, og med Kindle Fire HDX 7 træder Amazons tabletserie for alvor ind på markedet som en seriøs kombattant.

Tyndere, bedre og mere kraftfuld end dens forgænger, har Amazon, med Kindle Fire HDX7, virkelig trådt et skridt op ad rangstien og den ser nu ud til at kunne konkurrere med Googles egen Nexus 7.

Tablet’en måler blot 7 tommer i diagonalen, men er udstyret med en kraftfuld 2,2 GHz quad-core processor, fuld HD og knivskarpt display (stadig en fremragende tablet at læse på, til dem af jer der lægger vægt på det), 2GB RAM og op til hele 64 GB hukommelse. Så der skulle være rig mulighed for masser af film, billeder, musik og ikke mindst e-bøger.

Det er dog stadig en Amazon enhed og da Android jo engang er open source er meget af den ”almindelige” Android funktionalitet desværre blevet pillet ud og selskabets egen tjeneste af prominent placeret. Om man kan lide det eller ej, skal jeg lade være op til den enkelte, men jeg kunne personligt godt have undværet.

Samlet set er det en tablet du skal overvære hvis du læser meget OG er tungt investeret i Amazon og dets services. Hvis ikke det er tilfældet, ville jeg nok fokusere på andre tablets på markedet.

5) Microsoft Surface Pro 3

Microsoft Surface Pro 3
Microsoft Surface Pro 3

Microsofts nyeste skud på tablet-laptop-hybrid-stammen er deres Surface Pro 3.

Siden Surface Pro 2, er modellen blevet tyndere og lettere, på trods af den er blevet udstyret med en større 12” skærm og højere opløsning. Det medfølgende stativ gør den yderst nem at bruge og keyboardet er og bliver bare det bedste ”tablet”-verdenen kan tilbyde.

Som noget nyt er Surface Pro 3 optimeret til at gøre brug af en digital stylus pen, hvilket da også er inkluderet.

Surface-tablets fra Microsoft har, fra start, været kontroversielle, for hvad er det egentlig? Er det mest en tablet eller er det mest en bærbar computer? Microsoft selv siger den er begge dele og kan bruges som både tablet og laptop, problemet hidtil har blot været den ringere batterilevetid i forhold til andre tablets.

Der er ingen tvivl om der er tale om et kraftigt bæst, men dertil kommer naturligt også en hårdere tæren på batteriet. Det, i sig selv, er et problem da Surface-seriens største konkurrent (set i forhold til pris) er Apples iPads, som bekendt holder batteri i lang tid.

Batteriet er dog forbedret i den nye udgave og det skal blive spændende at se hvordan den klarer sig i kampen mod Apples kommende tablet flagskib, som sandsynligvis bliver annonceret et tidspunkt i fjerde kvartal, 2014.

4) iPad mini 2 (Retina)

iPad mini 2 (Retina)
iPad mini 2 (Retina)

Efterfølgeren til iPad mini, som er at finde på denne liste lidt længere oppe, leverer igen performance og stil i verdensklasse. Med dens 7,9 tommer Retina skærm, er der tale om et af markedets absolut bedste displays, som ikke kun leverer knivskarp kvalitet, men også utrolig naturtro og bløde farver. Ganske enkelt en fryd for øjet.

Udover den opgraderede Retina skærm, er den anden version af iPad mini’erne nu spækket med det ypperst indenfor tablethardware. Den kører på den samme 64-bit A7 processorchip man finder i iPhone 5S og har en quad-core processor til intense iPad-spil såsom Infinity Blade 3.

5 megapixel kameraet bagpå er også af glimrende kvalitet. Og så får du endda den fordel at du ikke ligner en vejskiltsannoncør når du holder tablet’en oppe i luften pga. den mindre størrelse end dens storebror, iPad Air. Frontkameraet virker ligeledes perfekt til bl.a. videoopkald (FaceTime) og selfies til Facebook, Instagram eller hvad du nu foretrækker.

IPad mini 2 Retina kan fås med kun Wi-Fi eller WiFi OG 4G support til mobilt bredbånd. Vælger du med 4G, skal du også erhverve dig et mobil- eller tablet abonnement, så du kan bruge 4G på farten.

Du får desuden tonsvis af batterilevetid, som udmunder i hele 10 timers konstant brug på en enkelt opladning. Bedre bliver det næppe…

3) Nexus 7 (2. version)

Nexus 7
Nexus 7

Nexus 7 er Android producenten Googles eget bud på en supertablet til discountpris. Faktisk debatterede jeg lidt (ja, jeg snakker med mig selv) om denne skulle være på anden eller tredjepladsen, for så god er den.

Jeg vil vove at påstå det er Androids pendant til iPad mini 2’s og de to tablets er dog også nogenlunde samme størrelse. Nexus 7 måler 7” hvor Minien måler 7,9”.

Med en pris på lige omkring 2000 kr. i det danske land, er der tale om et seriøst bud på årets bedste tablet prisen taget i betragtning.

Tablet’en kører Android 4.3 Jelly Bean og da det er Googles egen tablet, slipper du desuden for tredjepartsbrugerflader som HTCs Sense eller Samsungs Touchwiz/Magazine, noget som mange eksperter ser meget positivt på.

Den nye Nexus 7 2’er produceres af Asus og opløsningen er blevet opgraderet til hele 1920 x 1200. Den er desuden udstyret med en lynhurtig Qualcomm Snapdragon S4 Pro processor og et 5 megapixel kamera. Kameraet måler samme størrelse på på iPad Mini 2, men desværre er kameraet væsentligt bedre på iPad’en.

Denne tablet er for Android fans der foretrækker den rene Androidoplevelse, med fart over feltet samt til billige penge. Den er også god at have liggende til familien, som opslagsværktøj.

Ønsker du et mere fyldigt review, så læs denne Nexus 7 anmeldelse (er på engelsk).

2) iPad Air

iPad Air
iPad Air

Når man taler tablets er Apple bare svær at komme udenom og det forholder sig heller ikke anderledes i denne omgang.

Faktisk kunne iPad Air sagtens være at finde på førstepladsen, men har i denne omgang valgt at placere den som nummer to, udelukkende pga. den noget dyrere pris. Det skal dog lige siges at prisen er det værd hvis man ønsker en større tablet og samtidig det bedste markedet tilbyder.

Med iPad Air har Cupertino-virksomheden formået at skabe en tablet i verdensklasse, som kombinere både det æstetiske lækre vi har set fra deres Air-serie på laptop markedet, med saft, kraft og ydeevne ud over det sædvanlige.

Firmaets tabletflagskip er nu tyndere og lettere end nogensinde og føles samtidig robust og ”raslefri” når man står med den i hænderne.

Den trækkes af Apples kraftfulde A7 og M7 processorchips, som giver lynhurtig respons uanset om du surfer, spiller, ser video eller andet.

Hvis du er på udkig efter den stærkeste tablet på markedet og samtidig ikke vil tage dig til takke med en mindre skærm, er der ganske enkelt ikke et bedre valg end iPad Air.

1) Samsung Galaxy Tab S 8.4

Samsung Galaxy Tab S 8.4
Samsung Galaxy Tab S 8.4

På listens førsteplads finder vi Samsung Galaxy Tab S 8.4, som er 10-tommerens (af samme navn og produktserie) ”lillebror”. Det er uden tvivl den bedste tablet (uanset styresystem) på markedet i denne størrelse og er derfor at finde i front.

Mange efterspørger gode OG billige tablets og selvom pris og kvalitet ofte hænger sammen, er der alligevel tale om et rigtig godt bud på netop det med Samsung Galaxy Tab S 8.4.

Galaxy Tab S 8.4 har et af de bedste displays vi har set på en tablet og så leveres den med en kraftfuld Exynos 5 Octa 5420 processor og hele 3 GB RAM, som gør den lille tablet til en af de hurtigste på markedet og nok den hurtigste i klassen. Hele herligheden er pakket kompakt ned i en meget tynd og let konstruktion, som gør den både nem at betjene og have med på farten.

Hvis du har brug for mere end de inkluderede 16 GB hukommelse, er der mulighed for at udbygge yderligere vha. microSD support.

Gimmicks som fingeraftryksskanner får du også med (som set på Samsung Galaxy S5), men det er nok mere anvendeligt på mobilen end på tablet’en.

Alt i alt en særdeles fremragende Android tablet i en meget overkommelig størrelse. Kan anbefales til alle der overvejer en tablet der er nem at have med rundt.

Til dem der forstår engelsk, er her en video der viser forskellen på Galaxy Tab S 8.4 og listens #9, Galaxy Tab Pro 8.4:

Afsluttende bemærkninger

Det er naturligvis altid svært at slå alle enheder over én kam, da der findes så mange forskellige typer. Hvilken tablet der er den rigtige for dig, vil afhænge af hvad du skal bruge den til. Ønsker du en stor skærm og gerne vil betale hvad det bedste koster, er iPad Air valget for dig.

Ønsker du derimod en mindre tablet der er til at have med i tasken uden problemer, kan enten Galaxy Tab S 8.4, iPad mini 2 eller Nexus 7 anbefales.

Har du en af de tablets vi har gennemgået eller har du planer om at købe en, hører vi meget gerne fra dig! Du kan efterlade en kommentar lige herunder. Det gælder også hvis du synes der mangler en tablet eller to på listen.

Tilføj kommentar
account_circle
email